Defanzivac Borca
0

Uzelac: Iskoristio sam svoju šansu, Vranješ nas je predvodio do zaslužene titule

D. B.
Ekipa Borca je kolo prije kraja sezone u Premijer ligi BiH osigurala i proslavila titulu prvaka, a jedan od igrača kojem pripadaju velike zasluge je defanzivac Dejan Uzelac. On je u razgovoru za portal Klix.ba govorio o velikom uspjehu Banjalučana.

Velikan iz Platonove je titulu prvaka BiH osvojio nakon deset godina, a za Uzelca je prva u karijeri.

"Osjećaj je zaista fenomenalan, ne mogu to riječima opisati. Veoma sam sretan što se sve ovako završilo. Što se tiče mojih nastupa, slučajem okolnosti, dva standardna igrača su se povrijedila i ja sam dobio šansu. Smatram da sam je iskoristio na najbolji mogući način", izjavio je Uzelac.

U Borcu nisu očekivali da će prvi proći kroz cilj, ali su na kraju ipak premašili očekivanja.

"Na početku priprema smo postavili dva cilja, a to su izlazak u Evropu i plasman u finale Kupa BiH. Sarajevo je imalo prednost od 13 bodova, ali se ta prednost topila iz kola u kolo. Mi smo išli naprijed postepeno, od utakmice do utakmice i mislim da smo na kraju zasluženo osvojili titulu prvaka. Pokazali smo to na terenu, u direktnim okršajima s konkurentima", rekao je defanzivac banjalučkog tima.

Jedan od najboljih igrača je bio iskusni kapiten Stojan Vranješ.

"Stojan je pokazao da posjeduje kvalitet, dokazao je to na terenu. Kao kapiten i vođa je jedan od najzaslužnijih za ovaj uspjeh", smatra Uzelac.

Neki osporavaju titulu Borca zbog različitih kontroverzi i žalbi na suđenje, a srbijanski nogometaš očekivano nije želio govoriti o tome.

"Suđenje ne mogu komentarisati, nisam se nikad bavio tim stvarima niti je to moj posao", jasan je bio dvadesetsedmogodišnji igrač, koji će i naredne sezone ostati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Njegov klub može doći do još jednog trofeja jer u srijedu igra protiv Sarajeva u finalu Kupa BiH. Igra se jedna utakmica i to u Trening centru "Zmajevo gnijezdo" u Zenici.

"Ulazimo rasterećeni u ovo finale, pritiska neće biti. Ipak, nadam se da ćemo ostvariti pobjedu i osvojiti kup", poručio je Uzelac.

Njegov bivši klub Željezničar u godini u kojoj slavi 100 godina postojanja završava sezonu za zaborav.

"Žao mi je što se Željo nalazi u ovoj situaciji, doživio sam puno lijepih trenutaka u tom klubu, borio se za titulu, igrao u Evropi. Bio je to lijep period koji će mi ostati u lijepom sjećanju. Nadam se da će Željo izaći iz krize, da će doći bolji dani za klub i navijače", završio je Uzelac.