Zoran Rajović
0

"Uz nekoliko pojačanja Olimpik može u borbu za Evropu"

Sarajevo-x.com
Zorana Rajovića, ljubiteljima fudbala u našoj zemlji ne treba posebno predstavlljati. Oni koji iole prate fudbalska dešavanja znaju o kakvom se igraču radi. Igrao je za Zrinjski i Glasinac u Premijer ligi, a u međuvremenu je igrao i za Hajduk iz Kule. U Olimpiku se snašao, prema njegovim riječima, više nego odlično.

"Na dobre stvari se nije teško navići. Naišao sam na odličan prijem, kako predsjednika, uposlenih u klubu tako i od saigrača. Olimpik je jedan stabilan, organizovan klub što pokazuju i rezultati koje postižemo u zadnje vrijeme. Mislim da imamo dobar tim, te uz par pojačanja u zimskom prelaznom roku na pozicijama na kojima smo deficitarni, smatram da se možemo upustiti u borbu za izlazak u Evropu naredne godine", rekao je Rajović za web portal FK Olimpika.

Rajović se povratkom u Bosnu i Hercegovinu iznenadio poboljšanjem kvaliteta lige.

"Evidentno je da je kvalitet na većem nivou nego je to prije bio. Mislim da najviše uticaja na to ima činjenica da se kvalitet suđenja također popravio. Ipak mislim da prostora za napredak ima još, te da sudije još više moraju da vode računa da se ova liga ne igra zbog njih te da sa njihovim napretkom napreduje i kvalitet lige."

Rajović nije prošao pripreme sa Olimpikom, ali mu to ne smeta previše da pokaže igru na zavidnom nivou.

"Kasno sam se priključio timu i trebalo mi je vremena da uđem u sistem igre mog novog tima. Osjeti se da nisam prošao pripreme sa saigračima, ali mislim da sam se uklopio i da će to biti još i bolje kako prvenstvo bude odmicalo. Brzo će i zimska pauza tako da se nadam da će na proljeće to izgledati još i puno bolje", iskren je Rajović.

U nedjelju Olimpik igra utakmicu sa gradskim rivalom Željezničarom. Formalno Olimpik je na ovom susretu domaćin iako se igra na Željinim stadionu.

"Bit će kao u onoj Balaševićevoj pjesmi, ko je domaćin, a ko je bio gost. Zna se da će Željo imati maksimalnu podršku navijača na ovom "gostovanju", ali mislim da je naša forma u usponu, da imamo kvalitet, te sam mišljenja da možemo doći do dobrog rezultata u ovom meču", kaže Rajović.

Njegove lične ambicije su da što bolje odigra u nastavku sezone te da svojim golovima pokuša da obezbijedi što bolji plasman Olimpika u tekućoj sezoni.