Nogomet
208

Uvijek uz reprezentaciju: BH Fanaticosi obilježili 15 godina postojanja

Piše: N. N.
BH Fanaticosi ove godine slave svoj 15. rođendan. Na večerašnjoj utakmici protiv Izraela, prigodnom koreografijom, obilježili su ovaj značajan jubilej.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

BH Fanaticosi zvanično su se organizirali krajem 2000. i od tada su najvatrenija podrška svim reprezentativnim selekcijama naše domovine.

Iako su najbrojniji na nogometnim utakmicama, BH Fanaticosi pratili su i naše košarkaše, rukometaše, reprezentativce u sjedećoj odbojci... Pratili su naše reprezentativce na svim najvažnijim gostovanjima, a nemali broj ih je bodrio nogometnu reprezentaciju i u Brazilu.

U 15. minuti BH Fanaticosi su na Bilinom Polju postavili "mozaik" sastavljen od žutih i plavih kartona a na njima su ispisali svoju skraćenicu BHF. Nakon što su spustili kartone podigli su plave balone.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

U 20. minuti susreta, BH Fanaticosi podigli su parolu kojom su naznačili 15 godina svog postojanja.

"Trn u oku bili smo mnogima, ali ljubav prema tebi traje punih 15 godina - BHF", pisalo je na paroli BHF-a.

Proslavi jubileja BHF-a koja je održana u februaru odazvao se i selektor Baždarević.

"Fanaticosi su bitan dio reprezentacije Bosne i Hercegovine. Baš kao što imam želju igračima pokazati koliko su mi bitni, tako sam imao želju to isto reći navijačima. Oni su naš 12. igrač i sa zadovoljstvom prisustvujem proslavi ovog rođendana", istakao je tada selektor.