Nogomet
67

Utakmica u Guaruji: Piplica igrao "gol do pasa", Baljić pokazao vještine

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Slobodno prijepodne danas u Guaruji čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i članovi stručnog štaba reprezentacije BiH iskoristili su kako bi se "obračunali"!

Bio je to obračun na nogometnom terenu, završen miroljubivim rezultatom 5:5, javio je specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz brazilske baze nogometne reprezentacije BiH.

Utakmica je obilovala lijepim potezima i majstorijama, prije svih, nekadašnjeg igrača Real Madrida Elvira Baljića, kao i doskorašnjeg CSKA-ovca Elvira Rahimića, danas trenera u stručnom štabu selektora Safeta Sušića.

Najborbeniji i najglasniji pojedinac na terenu bio Tomislav Piplica, trener golmana koji se rukovodstvu NS BiH odlučio suprotstaviti "gol do pasa".

Zapaženu rolu Sušićevih ljudi od povjerenja na terenu odigrao je i Borče Sredojević.  Sa druge strane, najveća uzdanica funkcionera NS BiH bio je Banjalučanin Darko Ljubojević, nekadašnja zvijezda Borca i beogradske Crvene zvezde.

Dobru partiju pružio je i Jasmin Baković, generalni sekretar NS BiH, nekada igrač Sarajeva. No, često je napuštao teren zbog "nekoliko kilograma viška" i manjka kondicije.

Heroj meča bez premca bio je Almir Murtezić, direktor marketinga NS BiH. Nije posustajao niti u jednom duelu iako je veći dio utakmice odigrao u čarapama, jer su mu pukle patike u prvim minutama susreta.

Utakmica je posmatrao selektor Sušić, koji je bio zadovoljan izdanjem "svojih ljudi", ali i protivnika.

"Rezultat je bio 5:5. No, koliko sam informisana jedna od ekipa uložit će žalbu na meč, tako da će ovih dana biti odigran revanš“, istakla je za Anadolu Agency Slavica Pecikoza, portparol NS BiH.

Dok su čelnici Saveza i stručni štab igrali utakmicu reprezentativci BiH slobodno prijepodne iskoristili su za odmor u krugu prelijepog hotela Casa Grande.