Nogomet
0

Uspješan povratak Beckhamu bi mogao značiti i dobru zaradu

Sarajevo-x.com
David Beckham bi mogao zaraditi 50 miliona funti ukoliko bi se vratio u englesku nogometnu reprezentaciju i pomogao im da se kvalifikuju za Evropsko prvenstvo u fudbalu. To bi moglo dovesti u pitanje i odlazak u Los Angeles, predviđaju britanski stručnjaci, a prenosi Telegraph.

Tridesetdvogodišnji bivši kapiten engleske reprezentacije mogao bi pobrati brojne nagrade od sponzorskih ugovora, ako se vrati u tim i zgrabi šansu da još jednom bude "zlatni dečko" engleskog fudbala.

Tamošnji stručnjaci predviđaju da bi ga takav razvoj događaja mogao natjerati da razmisli o selidbi u Ameriku i igranju za LA Galaxy. Iako je u pitanju primamljiva novčana ponuda, odlazak u SAD bi značio kraj karijere za ovog velikog igrača sredine terena.

Ako bi se kojim slučajem predomislio, što se odlaska u Ameriku tiče, to bi moglo značiti i sukob sa suprugom Victoriom, za koju se vjeruje da jedva čeka da započne život u showbiz eliti Hollywooda.

Menadžer LA Galaxyja priznaje da poziv Beckhama u nacionalni tim i nije najbolja vijest za njihov klub. Igranje na kvalifikacijama za EURO 2008 znači da Beckham neće igrati dio sezone američke lige. Ipak, dodao je: "Ne želimo stajati na putu igrača koji želi predstavljati svoju zemlju. Naša je odgovornost da pazimo da se neko brine za njegovo zdravlje. Dolazak u SAD značit će veliku promjenu za njega".

Stručnjak za odnose sa javnošću, Max Clifford tvrdi da bi uspješan povratak u nacionalni tim značio veliki poticaj "Beckham brandu", koji već neko vrijeme ide silaznom putanjom.

"Ako u sljedećih nekoliko utakmica ponovo dokaže koliko je dobar, možda se zapita: 'Zašto dođavola idem u Los Angeles?' To je, realno gledajući, njegov plan za povlačenje iz aktivnog igranja fudbala ", izjavio je Clifford.