Nogomet
496

Uspjeh u genima: Mak Varešanović dobio poziv u juniorsku reprezentaciju BiH

Piše: D. B.
Talentovani mladi nogometaš Olimpica Mak Varešanović, sin bivšeg bh. reprezentativca i nogometnog stručnjaka Mirze Varešanovića, dobio je poziv u juniorsku reprezentaciju BiH. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o novim izazovima koji ga očekuju, posebno u Premijer ligi BiH.

"Drago mi je, kao i svakom igraču koji dobije poziv da igra za svoju domovinu. Potajno sam se nadao ovome, vjerujem da ću opravdati očekivanja, sve ću učiniti kako bi stručni štab bio zadovoljan", izjavio je Varešanović.

On je bio član i mlađih selekcija reprezentacija BiH, pa je poziv u U19 tim bio logičan slijed događaja.

"Bio sam član U15 i U17 reprezentacije, zadovoljan sam kako se sada stvari odvijaju. Mislim da sam dosta napredovao otkako sam došao u Olimpic. Siguran sam da ću biti sve bolji u budućnosti", rekao je mladi igrač sredine terena.

Kao što je već poznato, Mak je sin Mirze Varešanovića, bivšeg bh. reprezentativca koji iza sebe ima uspješnu nogometnu karijeru. Mirza je igrao za FK Sarajevo, Bordeaux, Olympiacos, Bursaspor i Austriju Beč. Oni su donedavno bili zajedno u Olimpicu, dok je Mirza bio trener Vukova. Mak želi biti poput oca.

"Moj otac je bio veliki igrač i standardni reprezentativac. Ne osjećam neki pritisak zbog toga, ali bih volio napraviti približno uspješnu karijeru, on je imao vrhunsku. Dosta me savjetuje, njegovi savjeti su dragocjeni. Sve mi govori iz ličnog iskustva", kazao je Varešanović.

On je trenutno u Olimpicu kojem ove sezone ne ide najbolje. Vukovi će voditi bitku za opstanak.

"Mi smo dosta promijenili ekipu u odnosu na jesenji dio prvenstva, otišlo je dosta igrača, ali su došli zaista dobri nogometaši. Trebat će nam malo vremena da se uigramo, ali sam uvjeren da imamo kvalitet da izborimo opstanak, što je naš cilj", dodao je sedamnaestogodišnji nogometaš.

Prošle sezone je imao prilika za igru, a postigao je i jedan pogodak.

"Trudit ću se radit kao i do sada. Nadam se novim prilikama za igru", završio je Varešanović.