Stadion Asim Ferhatović Hase
3

Uskoro adaptacija svlačionica za Omladinski pogon FK Sarajevo

Klix.ba
Foto: fcsarajevo.ba
Foto: fcsarajevo.ba
FK Sarajevo se obratio Centru sa prijedlogom za adaptaciju neuslovnih svlačionica Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase", koje koriste članovi omladinskog pogona FK Sarajevo.

Omladinski pogon FK Sarajevo svoje treninge obavlja na terenima kojima upravlja J.U. Centar za sport i rekreaciju, sa kojom klub sa Koševa ima dobru saradnju, te se na osnovu te saradnje nedavno i obratio Centru sa prijedlogom za adaptaciju trenutno neuslovnih svlačionica Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase", koje koriste članovi omladinskog pogona FK Sarajevo.

Klub je u svoje prioritete uvrstio rad sa mladima u okviru Omladinskog pogona FK Sarajevo u sklopu kojeg trenira oko 500 dječaka uzrasta od 7 do 18 godina. Omladinski pogon će se uskoro otvoriti i za djevojčice, kroz žensku školu fudbala, koja treba sa radom da počne početkom 2013. godine. Zbog navedenog je adaptacija svlačionica neohodna. Prema riječima generalnog direktora Dine Selimovića, FK Sarajevo je zajedno s partnerima spreman uplatiti potrebnih 14.000 KM. Sada se čeka odgovor Centra.

"Klub je u saradnji sa svojim poslovnim partnerima u mogućnosti izvršiti adaptaciju svlačionica, a ukupna vrijednost je oko 14.000 KM. Time bi se stvorili bolji uslovi za sve naše polaznike, stadion bi dobio još dvije uslovne prostorije, a ujedno bi ispunili i obavezu prema NS/FS BiH o ulaganju u infrastrukturu. Čekamo odgovor Centra za sport i rekreaciju, jer prema posljednjim informacijama, toliki iznos mora odobriti Upravni odbor predmetne institucije. Ono što smo zatražili jeste da nam se to ulaganje prizna i kompenzira kroz dio duga koji FK Sarajevo ima prema J.U. Centar za sport i rekreaciju, tako da vjerujem da će članovi Upravnog odbora prepoznati iskrene namjere našeg kluba da poboljša uvjete treniranja, ne samo za djecu FK Sarajevo, već i za sve druge", izjavio je Selimović.