Nogomet
100

Uščuplić kritikovao igrače uprkos pobjedi: Potrebno je malo više želje

Klix.ba
Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Dženan Uščuplić bio je zadovoljan nakon današnje pobjede njegovog tima protiv Olimpica, ali je istovremeno ukazao i na nedostatke bordo ekipe.
Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Zahvalio se protivnicima na izuzetno korektnoj utakmici koju su, kako je kazao, neki najavljivali kao "neki rat".

"Pobijedili smo 1:0, ali je i Olimpic mogao dati gol", istakao je.

Na pitanje šta se promijenilo u igri Sarajeva, kazao da, prema njegovom mišljenju, nije ništa.

"Ovdje još fali dosta stvari - ono što su ovi momci imali prije sedam-osam mjeseci, a to je veća želja i kompaktnost. Mislim da nismo dobro stajali na terenu u prvom poluvremenu, Olimpic se više otvorio, ali smo uspjeli sačuvati tu stečenu prednost. Ipak, potrebno je malo više želje", kazao je Uščuplić.

Mirza Varešanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mirza Varešanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Trener Olimpica Mirza Varešanović pohvalio je igru svoje ekipe u prvom poluvremenu, a gol koji su već u petoj minuti primili nazvao je nesmotrenošću.

"Poništen nam je gol, ne znam zašto. Jedva čekam da vidim tu situaciju. Drugo poluvrijeme kad smo se dogovorili da izađemo više, da napadnemo zadnju liniju Sarajeva, dogovor iz svlačionice igrači nisu ispoštovali. U drugom poluvremenu nismo ličili na ekipu", kritičan je bio Varešanović.

Ipak, Olimpic se okreće narednom meču.

Mirza Varešanović i Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mirza Varešanović i Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Veliki problem nam je umor. Stalno igramo srijeda - subota, tako da nemamo vremena da treniramo, već taj period koristimo za oporavak igrača. Pet zadnjih utakmica nismo primili golove, ali Sarajevo je zasluženo pobijedilo", kazao je kratko Varešanović.