Nogomet
2

Unitedu u posljednji trenutak propalo dovođenje Coentraa

Totalsport
Fabio Coentrao
Fabio Coentrao
Čudne stvari su se događale u Manchester Unitedu tokom posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka.

Engleski prvaci su doslovno u zadnjim minutama uspjeli kompletirati transfer belgijskog veznog nogometaša Marouanea Fellainija iz Evertona, ali to nije bila jedina "borba" koju su vodili u ponedjeljak. Naknadno se ispostavilo da su Crveni vragovi gotovo već doveli na jednogodišnju posudbu lijevog beka Real Madrida Fabija Coentraa, ali posao je pokvarila Benfica.

Nakon što mu je postalo jasno da neće uspjeti dovesti Leightona Bainesa iz Evertona, menadžer Uniteda David Moyes se, piše Daily Mail, obratio Real Madridu i zatražio posudbu nezadovoljnog Coentraa. Real je pristao, ali samo ako istodobno uspije dovesti na posudbu Guilhermea Siqueiru iz Granade. Oko 22.45 je iz ureda španske La Lige objavljeno da Coentrao odlazi u United, a Siqueira dolazi na posudbu u Real, ali oba su saopćenja nešto kasnije povučena.

Ispostavilo se da je Benfica ipak bila brža od Reala i da je dovela brazilskog beka na jednogodišnju posudbu. Kad su shvatili da im je propao transfer, u Realu su stopirali odlazak Portugalca na Old Trafford. Iako je silno želio napustiti Santiago Bernabeu, Coentrao će tako morati ostati barem do zime.

Osim toga, u engleskim i španskim medijima se pojavila nepotvrđena priča da je transfer Andera Herrere iz Athletica u United propao jer su se u Bilbau pojavila trojica lažnih pregovarača koji su tvrdili da zastupaju klub s Old Trafforda. Cijeli je posao navodno obustavljen kad se otkrila prevara.