Zbog pravila FIFA-e
23

Uništena karijera i ugled, Aubameyang ima samo jednu mogućnost za "spas" iz Londona

K. H.
Pierre-Emerick Aubameyang (Foto: EPA-EFE)
Pierre-Emerick Aubameyang (Foto: EPA-EFE)
Gabonski nogometaš Pierre-Emerick Aubameyang zbog FIFA-inih pravila u ovoj sezoni ne može igrati niti za jedan drugi klub osim Chelseaja i Barcelone, a u klub s Nou Campa može se vratiti isključivo pod novim uslovima ugovora.

Aubameyang je kao slobodan igrač potpisao za Barcelonu u januaru prošle godine, no nakon samo pola sezone, klub ga je prodao u Chelsea u razmjeni za Marcosa Alonsa i dodatnih 14 miliona koje su Plavci uplatili na račun kluba s Nou Camp stadiona.

Kako mu je Chelsea drugi klub u ovoj sezoni, zbog FIFA-inih pravila Aubameyang u januarskom prijelaznom roku ne može preći niti u jedan drugi klub, a "spas iz Londona", iako je tu samo pola godine, može jedino pronaći u povratku u Barcelonu, što se može desiti samo pod određenim uslovima.

Kako je javio pouzdani Fabrizio Romano, Barcelona nema ništa protiv povratka Aubameyanga, ali samo ukoliko bi ovog igrača dobili bez bilo kakvog obeštećenja, s drugačijim uslovima plate i samo ukoliko Memphis Depay napusti klub i pojača Atletico Madrid.

U dresu Chelseaja, Aubameyang je u ovoj sezoni odigrao 15 mečeva, a postigao je tri pogotka, od čega jedan u Premieshipu i dva u Ligi prvaka.

Ipak, u Chelseaju ga više ne žele, njegove partije nakon dolaska iz Španije su iz utakmice u utakmicu bile jako loše, zbog čega se Plavci i žele riješiti njegovih usluga.

I nakon odlaska iz Arsenala, gdje je pred kraj ugovora odstranjen iz ekipe i gdje mu je oduzeta kapitenska traka, Aubameyang je neprepoznatljiv igrač i čini se da nikada nije bio u lošijoj situaciji kada je u pitanju potražnja za njegovim uslugama i ugled u svijetu nogometa.