Sudija prekinuo utakmicu
18

VIDEO / Unijeli tijelo 15-godišnjaka na tribine i pucali iz vatrenog oružja

Klix.ba
Navijači nose tijelo 15-godišnjeg Josea Marije Fernandeza
Navijači nose tijelo 15-godišnjeg Josea Marije Fernandeza
Koliko su huligani zavladali argentinskim nogometom dovoljno ilustrira posljednji čin tamošnjih navijača. Naime, u utakmici između lokalnog kluba Quilmesa i Santa Fea, domaći navijači su u kovčegu unijeli beživotno tijelo 15-godišnjaka na tribine, nakon čega su ispalili nekoliko hitaca u zrak.

Grupa huligana pod imenom Barra Brava unijela je beživotno tijelo sina vođe ove navijačke grupe, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, a koji je bio veliki navijač Quilmesa. Nakon toga, odlučili su izvaditi pištolje i ispaliti nekoliko metaka u zrak u znak počasti za prerano preminulog člana svoje grupe.

Sudija je prekinuo utakmicu koja je nastavljena nakon što su navijači napustili tribine. Sve ovo desilo se početkom ove sedmice, piše argentinski sportski magazin Ole.

"Čuo sam nekoliko pucnjeva i moram vam priznati da sam se na trenutak uplašio. Bili su iza gola na kojem sam ja stajao", napisao je na Twitteru golman Santa Fea Joaquín Papaleo.

"Dok smo igrali utakmicu protiv Quilmesa, na tribinu je ušla grupa navijača koji su noslili kovčeg. Nakon što su odradili to zbog čega su došli, napustili su stadion", dodao je golman Santa Fea.

Trener Uniona Horacio Humoller je kazao kako je iz lokalnog kluba saopšteno da će ovoj grupi navijača biti dopušten ulazak sa kovčegom.

"Rekli su nam da će se to desiti na poluvremenu utakmice. Sreća pa se ništa nije dogodilo na terenu", kazao je Humoller.

Sin vođe navijača Jose Maria Fernandez je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Nakon što je izvršio pljačku, za ovim 15-godišnjakom na motoru krenula je policijska potjera u toku koje je udario u auto i podlegao na mjestu nesreće.

Nešto slično se na ovom stadionu dogodilo i prošle godine, piše Ole, što dokazuje da argentinskim nogometom još uvijek upravljaju huligani i kriminalci.