Nogomet
0

Ukrajinska Premierliga: Dinamo Kijev ostao bez Lige prvaka

Totalsport
Nogometaši kijevskog Dinama ostali su u 29. kolu ukrajinskog prvenstva bez prilike za plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka, nakon poraza kod Tavrije 3-2.

Kijevski Dinamo ostao je na trećem mjestu s 59 bodova, dok je drugoplasirani Metalist Harkiv domaćom pobjedom protiv Dnjipra 2-1 pobjegao na 65 bodova. Do kraja prvenstva ostalo je još samo jedno kolo, što znači da je Metalist osigurao plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Dnjipro je, inače, poveo na gostovanju kod Metalista preko Jevena Seleznjova već u 2. minuti. Pobjedu domaćinu dvama je golovima u 9. i 67. minuti osigurao Marko Dević.

Podsjećamo, u ranijoj utakmici 29. kola je prvak Šahtar odigrao 3-3 na gostovanju kod Metalurga iz Zaporožja. Eduardo da Silva je u 75. minuti zabio drugi gol za Šahtar za smanjenje vodstva Metalurga na 3-2, dok je konačnih 3-3 postavio "džoker“ s klupe, Brazilac Taison, u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Eduardo je odigrao svih 90 minuta, a postignuti gol bio mu je treći prvenstveni ove sezone i prvi nakon 1. marta kada je zabio u utakmici protiv Volina.

 Ukrajinska Premierliga, 29. kolo:

Metalurg Zaporožje - Šahtar Donjeck 3-3 Metalurg Donjeck – Čornomorec 2-0

Mauripol – Zorja 1-2 Metalist Harkiv – Dnjipro 2-1 Tavrija – Dinamo Kijev 3-2

Redoslijed: 1. Šahtar 76, 2. Metalist 65, 3. Dinamo Kijev 59, 4. Dnjipro 53, 5. Metalurg Donjeck 49…