Slučaj "zamrznut"
0

UEFA Wengeru dopustila vođenje Arsenala u Udinama

Totalsport
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Arsene Wenger sjedit će na klupi Arsenala u srijeda u uzvratnom dvoboju četvrtog pretkola Lige prvaka protiv Udinesea nakon što je UEFA "zamrznula" njegov slučaj.

Žalio se francuski trener londonske ekipe na novu kaznu Evropske nogometne federacije (UEFA), koja mu je zbog nedozvoljenog komuniciranja sa svojom klupom tokom prve utakmice (1-0 na Emiratesu) udvostručila kaznu zabrane vođenja ekipe određenu još nakon osmine finala prošlogodišnjeg takmičenja, odnosno Arsenalovog ispadanja od Barcelone.

Iz UEFA-ine Žalbene komisije, primivši prizivni zahtjev, odlučili su zamrznuti slučaj suspenzije procijenivši da ga neće moći riješiti do utakmice koja se u Udinama igra u srijedu.

Bude li mu kazna ostala, Wenger će je odraditi pri sljedeća dva nastupa, bude li takvih, njegove ekipe u eurokupovima.

Paralelno je Engleski nogometni savez (FA) finansijski kaznio Arsenal i Newcastle zbog nekontrolisanog i neprimjerenog ponašanja njihovih igrača u duelu prvoga premierligaškog kola 13. ovog mjeseca na St. James' Parku, koji je završio bez golova.

Arsenalov Gervinho isključen je u toj utakmici jer je ošamario Joeyja Bartona, dok je Alexandre Song naknadno suspendovan na tri utakmice jer je nagazio istog, inače vrlo problematičnog Newcastlovea igrača.

Zbog ponašanja svojih igrača oba će kluba u blagajnu FA-a uplatiti po 30.000 funti.