Nogomet
1.4k

UEFA promijenila odluku: Minuta šutnje prije susreta između Poljske i Portugala

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Nakon brojnih kritika na račun UEFA-e zbog odluke ove organizacije da prije četvrtfinalnog okršaja između Poljske i Portugala neće biti održana minuta šutnje u čast žrtvama terorističkog napada u Istanbulu, krovna kuća evropskog fudbala promijenila je odluku.

UEFA je ranije objavila da se minuta šutnje održava samo u slučaju kada je tragedija "povezana direkno sa fudbalom ili sa timom koji učestvuje ili sa zemljom koja je domaćin".

Ova odluka izazvala je brojne kritike i mnogi su navodili da je kontradiktorna, jer UEFA je prošle godine upriličila minute šutnje kada su teroristički napadi izvedeni u Parizu. Uz to su i svi timovi u evropskim takmičenjima nosili crni povez na ruci kako bi odali počast pariskim žrtvama.

Stoga, UEFA je promijenila odluku i navela da će biti održana minuta šutnje prije večerašnjeg meča koji počinje u 21:00 sati na stadionu Velodrome.

"Minuta šutnje će biti održana kao znak sjećanja na žrtve napada u Istanbulu i žrtve ostalih napada koji su se desili tokom prvenstva", stoji u saopćenju UEFA-e.