Nogomet
7

UEFA investira u stadion Bilino Polje: Još bolji uvjeti za Zmajeve

Piše: E. Mehić
(Foto: Klix.ba)
Šef odjela za razvoj nacionalnih asocijacija Thierry Favre u srijedu je boravio u Zenici, a cilj posjete je bio razmatranje mogućnosti investiranja UEFA-e u stadion Bilino Polje.

U obilasku prostorija i terena stadiona Bilino Polje, odlučeno je da će za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo Bilino Polje imati novu rasvjetu na terenu, ali će biti obavljeni i unutrašnji radovi u službenim prostorijama.

Direktor Nogometnog kluba "Čelik", Alija Porča, u razgovoru za Klix.ba je kazao kako su sretni što će "Zmajevo gnijezdo" biti ljepše i svjetlije.

"Bilino Polje je do sada imalo nekoliko faza rekonstrukcije, a ovo je još jedna koja će pružiti našoj reprezentaciji još bolje uvjete za odigravanje utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Ovaj put UEFA će izdvojiti finansijska sredstva za projekat poboljšanja rasvjete, te još nekih radova unutar službenih prostorija stadiona, svakako, sve sa ciljem da naši reprezentativci igraju u što boljim uslovima", kazao je Porča.

Nakon utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine Čelik - Široki Brijeg, radnici su izašli na teren i mjerili jačinu reflektora na stadionu Bilino Polje skoro do ponoći, a svi radovi bi trebali biti završeni do septembra tekuće godine.