EURO 2012.
0

UEFA i dalje vjeruje Ukrajini

FENA
Michel Platini (Foto: Reuters)
Michel Platini (Foto: Reuters)
UEFA još uvijek vjeruje da će Ukrajina biti spremna da suorganizuje EURO 2012., ali turnir će se, ako bude trebalo, održati samo u Poljskoj, izjavio je predsjednik UEFA-e Michel Platini.

Platini je izjavio da bi opcija mogla biti i održavanje evropskog nogometnog prvenstva u samo šest gradova domaćina u Poljskoj.

Moglo bi se dogoditi i da izvršno tijelo UEFA-e pita Njemačku i Mađarsku jesu li spremne da pomognu s još dva grada domaćina.

"Ali želim naglasiti da još ne razmišljamo o tome. Vjerujemo da će Ukrajina obaviti sve potrebne radove na vrijeme i da će se EURO 2012. održati kako je planirano", dodao je.

UEFA treba na kraju mjeseca odlučiti može li se evropsko prvenstvo igrati kako je planirano u Ukrajini kojoj je kazano da mora imati spreman stadion u Kijevu ili će izgubiti domaćinstvo.

Platini je rekao da ge je ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič uvjerio da će stadion biti gotovo na vrijeme.

UEFA nikada nije razmišljala o Njemačkoj kao alternativi i "nemamo plan B". Ali to ne znači da UEFA ne može reagovati, dodao je Platini.

"Ako se nastave logistički problemi u Ukrajini, tada ćemo naći drugi način. Izvršni odbor će se sastati i donijeti odluku", rekao je bivši francuski reprezentativac.