Vjeruju ljudima iz NS BiH
104

UEFA delegirala Elmira Pilava za derbi Lige prvaka između Napolija i Barcelone

D. P.
Foto: Nogometni savez BiH
Foto: Nogometni savez BiH
Nakon što je bosanskohercegovačka ekipa predvođena Irfanom Peljtom prošle sedmice imala priliku suditi duel RB Leipziga i Real Madrida u Ligi prvaka, i ove sedmice će Nogometni savez BiH imati svog predstavnika u najelitnijem evropskom takmičenju.

Liga prvaka se nastavlja utakmicama osmine finala koje su zakazane za sutra i prekosutra. Jedan od derbija, kako su ga nazvali i "Maradona derbi" igrat će Napoli i Barcelona, a za ovaj duel UEFA je delegirala Elmira Pilava.

Potpredsjednik Komiteta za sudije i suđenje Nogometnog saveza BiH Elmir Pilav imat će ulogu UEFA-inog posmatrača suđenja.

Osobe koje će Pilav kontrolisati su njemački arbitri Felix Zwayer s pomoćnicima Stefanom Luppom i Roberom Kempterom.

UEFA-ini posmatrači suđenja su tu kako bi kontrolisali sve ono što glavni arbitri rade tokom utakmice. Prema UEFA-inom objašnjenju, posmatrači igraju sastavnu ulogu u razvoju i napredovanju sudija.

"Oni su čuvari standarda i pružaju uslugu osiguranja kvaliteta kako bi sudije napredovale, razvijale se i zadržavale", navodi se u UEFA-inom objašnjenju uloge posmatrača suđenja.

Utakmica između Napolija i Barcelone igra se u srijedu od 21 sat, a UEFA je ovim potezom još jednom potvrdila koliko vjeruje Nogometnom savezu BiH i ljudima koji dolaze iz krovne kuće bh. nogometa.