Povratak u maju
11

U srijedu odluka o nastavku prvenstva u Srbiji, nogometaši bi uskoro mogli na teren

F. Z.
Nogometaši Crvene zvezde (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Crvene zvezde (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza rekao je kako će odluka o nastavku prvenstva u Srbiji biti donijeta u srijedu na sjednici Izvršnog odbora FSS.

Nogometaši u Srbiji nisu na zelenim terenima od 16. marta, a Kokeza kaže kako će u srijedu biti poznate konkretne informacije o nastavku nogometnih takmičenja u Srbiji.

"Kao i dosada, pratili smo odluke Vlade Republike Srbije, trudili se da se ponašamo maksimalno odgovorno, da zdravlje bude na prvom mjestu, pa onda sve ostalo i u odnosu na trenutne okolnosti realno je očekivati da će se krajem maja nastaviti nogometna sezona u Srbiji. U srijedu će biti održana sjednica Izvršnog odbora FSS poslije koje ćemo imati konkretne informacije", rekao je Kokeza za Tanjug.

Naveo je kako će se klubovi i zvaničnim putem izjasniti na koji način žele završiti sezonu.

"Klubovima Super i Prve lige poslali smo dopis i očekujemo da se izjasne i zvaničnim putem saopšte svoj stav u vezi s nastavkom takmičenja. Konkretno, da li su za opciju sa 11 ili četiri kola do kraja prvenstva. Vodit ćemo se stavom većine, odnosno uskladit ćemo završetak prvenstva kako bude tražilo više klubova. Kup takmičenje se nastavlja bez bilo kakvih promjena", istaknuo je Kokeza.

Kokeza je rekao da će se stav većine poštovati čak i u slučaju da Crvena zvezda i Partizan ne budu imali isto mišljenje.