Nogomet
205

U Sarajevu sutra ispraćaj reprezentativaca BiH na SP u Brazil

Anadolija
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ispraćaj fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazil bit će upriličen sutra sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Tim povodom sa početkom u 10:45 sati bit će održana press konferencija u prostorijama Aerodroma Sarajevo, umjesto na Ilidži kako je ranije bilo najavljeno, saopćili su danas iz N/FS BiH.

"Press konferenciji će moći prisustvovati samo predstavnici medija koji su akreditovani za praćenje priprema reprezentacije za SP“, istakli su iz N/FS BiH, uputivši molbu predstavnicima medija da se zbog velikog interesovanja za konferenciju na aerodromu pojave najkasnije do 10:30 sati.

Fudbalski reprezentativci BiH sutra iz Sarajeva putuju u Sjedinjene Američke Države (SAD), gdje će odigrati dva kontrolna susreta za Mundijal. S Obalom Slonovače sastat će se 30. maja u St. Louisu, dok će 3. juna u Chicagu igrati protiv Meksika.

Zmajevi će 6. juna doputovati u svoju bazu za vrijeme SP u Brazilu, u Guaruju, grad i ostrvo udaljen 90 kilometara od Sao Paula. Posljednju provjeru pred SP imat će 9. juna sa mladim timom Santosa.

Bosna i Hercegovina na Mudnijalu igrat će u grupu F, gdje će snage odmjeriti u Rio de Janeiru sa Argentinom (15. juna), Cuiabi sa Nigerijom (21. juna) i Iranom u Salvadoru (25. juna).