Velika tragedija
138

U saobraćajnoj nesreći u Bosanskoj Gradišci poginuo nogometaš Rade Krstanović (30)

D. P.
Krstanović je najveći dio karijere proveo u Kozari (Foto: Čitatelj Klix.ba)
Krstanović je najveći dio karijere proveo u Kozari (Foto: Čitatelj Klix.ba)
Dugogodišnji nogometaš FK Kozara iz Bosanske Gradiške Rade Krstanović (30) preminuo je od posljedica zadobijenih u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prije nekoliko dana na autoputu Banja Luka - Bosanska Gradiška.
Nesreća se dogodila 30. decembra na autoputu kod mjesta Romanovci. U nesreći su učestvovala tri vozila, a stradali nogometaš upravljao je vozilom.

Sa Krstanovićem je u vozilu bio i njegov suvozač Danko Buzančić, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

"U sudaru su učestvovala tri motorna vozila, a epilog svega su dvije povrijeđene osobe. Saobraćaj je na ovoj dionici potpuno obustavljen", rekla je za portal Klix.ba Vesna Divljanović, portparolka PU Bosanska Gradiška.

Tom prilikom dvije osobe su prevezene na UKC RS, a tu je nažalost nogometaš Krstanović preminuo danas, saopćeno je iz Gradskog Nogometnog saveza Bosanska Gradiška.

Krstanović je bio dugogodišnji nogometaš Kozare iz Bosanske Gradiške, gdje je i počeo karijeru, a igrao je još za Jedinstvo iz Žeravice, Torpedo iz Cerovljana, Omladinac iz Brestovčine, da bi njegov posljednji klub bio Vilus, za kojeg je nastupao u tekućoj sezoni.