Nije im se javljao
10

U Laziju bijesni zbog Davida Silve: Dobio milionski ugovor, bonuse, vozača...

D. B.
David Silva (Foto: EPA-EFE)
David Silva (Foto: EPA-EFE)
Čelnici Lazija su navodno bijesni zbog ponašanja španskog nogometaša Davida Silve koji ih nije obavijestio da potpisuje ugovor s Real Sociedadom iako je bio na pragu dogovora s njima.

Prošle sedmice se činilo da je praktično sve gotovo te da će Silva preći u Lazio, zakazan je ljekarski pregled, ponuđen trogodišnji ugovor vrijedan 4 miliona eura uključujući bonuse, a Španac je dobio i privatnog vozača te mogućnost korištenja privatnog aviona.

Međutim, u proteklih nekoliko dana uopće nije odgovarao na pozive direktora Lazija iako je do danas imao rok da se izjasni o svojoj odluci.

Sky Sport Italia piše da Silva uopće nije saopćio Lazialima da je odlučio potpisati za Real Sociedad, nego da su oni to saznali kada je španski klub zvanično objavio informaciju o novom pojačanju.

U Laziju ovakav Silvin potez smatraju nedostatkom poštovanja, jer su smatrali da je igraču samo potrebno vrijeme da se oprosti od Manchester Cityja nakon što je za ovaj klub igrao deset godina.

Umjesto toga je 34-godišnji nogometaš potpisao dvogodišnji i manje unosan ugovor sa Sociedadom, a pored toga Lazio je i u Ligi prvaka.

Silva se već neko vrijeme želio vratiti u Španiju.