Nogomet
2

U Francuskoj ništa novo: PSG savladao i Marseille na Velodromeu

Piše: O. T.
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Zbog veličine klubova utakmica između Marseillea i Paris Saint-Germaina okarakterisana je derbijem 25. kola Ligue 1, ali s obzirom na ono šta PSG predstavlja u Francuskoj, onda derbiji ne postoje. Jasno, Parižani su slavili, ovaj put rezultatom 2:1.

Posljednjih šest utakmica ova dva tima u ligi pobjednik je bio isti - PSG. Nakon ove utakmice broj je porastao na sedam utakmica i sedam pobjeda za Parižane. Derbi? Pa i ne baš. Slično je i sa svim ostalim klubovima.

PSG je poveo već u drugoj minuti, a gol su režirali najbolji prijatelji Maxwell i Ibrahimović. Nije teško pretpostaviti ko je bio strijelac, a ko asistent. To je bio Ibrahimovićev 21. gol u ovoj sezoni Ligue 1. Prvi pratilac je Batshuayi i upisao je 12 golova.

Ipak, imao je i Marseille oružje za pokazati, a ono se zove Remy Cabella koji je nakon solo prodora sa polovice terena, stigao do nekh 20 metara od gola i matirao Trappa za 1:1.

No, zadnju riječ kao skoro svaki put u ovoj sezoni francuskog prvenstva imao je PSG. Di Maria je pogodio za pobjedu u 71. minuti na asistenciju Ibrahimovića i svom timu donio osmu uzastopnu pobjedu i 25. meč bez poraza u 25 utakmica u Ligue 1. Zapravo, PSG je ove sezone samo jednom poražen u svim takmičenjima i to od Real Madrida na Santiago Bernabeu stadionu u Ligi prvaka kada je bilo 1:0.

Tabela: