Iako je zaradio milione
35

TV voditeljica tužila bivšeg igrača Barcelone, napustio je trudnu i odbio platiti liječenje djeteta

H. H.
María Morán i Jasper Cillessen (Foto: Montaža)
María Morán i Jasper Cillessen (Foto: Montaža)
Jasper Cillessen (33) vratio se prošlog ljeta u matični klub NEC Nijmegen, alli povratak u domovinu za nekadašnjeg golmana Barcelone mogao bi da bude neprijatan nakon što ga je tužila bivša partnerka, španska TV voditeljica María Morán.

Radi se o porodičnom zanemarivanju, neisplaćivanju alimentacije i neprimjerenim komentarima.

Cillesen ima dijete zajedno s Morán, međutim, nakon kratke veze, veoma brzo su se rastali. Tačnije, ostavio je onog dana kada je saznao da je trudna, a istog dana je na društvenim mrežama objavio fotografiju s novom devojkom.

Nizozemski golman, za koga se navodi da je zarađivao između pet i sedam miliona eura po sezoni samo tokom svog boravka u Barceloni i Valenciji, nije čak platio ni bolničke troškove kada je njihovoj kćerki bila potrebna medicinska pomoć.

Procjenjuje se da je Cillesen zaradio oko 40 miliona eura tokom svoje karijere, ali nije želio platiti iznos od 1.200 eura za liječenje djeteta.

Srećom, Marijin 90-godišnji djed isplatio je iznos, nakon što je iskoristio životnu ušteđevinu.

"Marijin deda je morao da se pobrine za to, on ima skoro 90 godina, nikada nije imao kreditnu karticu i morao je da iskoristi svoju životnu ušteđevinu da pomogne svojoj unuci", kazala je Marijina advokatica Teresa Bueyes.

Dodala je da postoje različiti stavovi o visini plaćanja izdržavanja djeteta, zbog čega je slučaj završio na sudu.

Cillesen je 2011. prešao iz Nijmegena u Ajax Amsterdam, a 2016. potpisao je za Barcelonu. Tamo nikada nije uspio da se nametne pored njemačkog golmana Marc-Andréa ter Stegena, da bi 2019. prešao u Valenciju, a 2022. vratio se u Nijmegen. Za reprezentaciju Nizozemske odigrao je 63 utakmice.