Nogomet
0

Tuttosport: Juve izdvaja između 20 i 25 miliona eura za Mandžukića

Totalsport
Mario Mandžukić (Foto: AFP)
Mario Mandžukić (Foto: AFP)
Za kraj godine talijanski su mediji još jednom oživjeli priču o navodnom lovu Juventusa na hrvatskog reprezentativca i napadača Bayerna Marija Mandžukića.

Podsjetimo, već duže vrijeme u medijima na Apeninskom poluotoku traju nagađanja da će aktuelni talijanski prvak sljedeće ljeto pokušati u svoje redove dovesti 27-godišnjeg nogometaša.

Za nekoliko dana i službeno će biti objavljeno da napadač Borussije Dortmund Robert Lewandowski na ljeto dolazi u Bayern, što znači da će Mandžukić dobiti jaku konkurenciju u napadu.  U Juventusu se navodno nadaju da će ga Bavarci stoga biti voljni pustiti nakon završetka aktuelne sezone.

Tuttosport piše da je ovih dana i predsjednik Stare dame Andrea Agnelli dao zeleno svjetlo za projekt dovođenja hrvatskog napadača, te da je Juventus spreman platiti između 20 i 25 miliona eura za odštetu.

U torinskom klubu, navodi Tuttosport, Mandžukića vide kao bitan faktor prema toliko željenom iskoraku u Ligi prvaka, a direktor Giuseppe Marotta bi već u januaru mogao krenuti stvarati temelje za posao koji bi trebao biti realiziran na ljeto.