Nogomet
77

Tušanj ispunjen skoro do posljednjeg mjesta, navijači očekuju reviju golova

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Tuzla i stadion Tušanj prvi put su domaćini A reprezentaciji BiH, koja će u prijateljskoj utakmici odmjeriti snage sa Lihtenštajnom.

Nešto više od pola sata prije početka susreta popunjeno je 80 posto kapaciteta tuzlanskog stadiona, a očekuje se posjeta od oko 10.000 navijača.

Tušanj je tradicionalno u crveno-crnoj boji, ali je danas obojen u žuto-plavo. Na južnom dijelu stadiona postavljen je savremeni semafor, a na istoku i improvizovana tribina sa 350 mjesta.

Sat vremena prije početka utakmice na stadionu su stigli reprezentativci BiH, a navijači sa kojim smo razgovarali očekuju reviju golova u mreži golmana reprezentacije Lihtenštajna.

Selektori Safet Sušić i Rene Pauritsch objavili su i sastave ekipa.

U prvoj postavi reprezentacije BiH nastupit će: Asmir Begović, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Mensur Mujdža, Sejad Salihović, Sanjin Prcić, Muhamed Bešić, Haris Medunjanin, Vedad ibišević, Miralem Pjanić i Edin Džeko.

Za Lihtenštajn utakmicu će početi: Peter Jehle, Franz Burgmeier, Mario Frick, Daniel Kaufmann, Ivan Quintans, Sandro Wieser, Martin Buchel, Andreas Christen, Philippe Erne, Nicolas Hasler i Michele Polverino.