Kraljevi transfera
1

Turski drugoligaš Elazigspor za manje od dva sata doveo 22 igrača

Klix.ba
Foto: Twitter/ODDSbible
Foto: Twitter/ODDSbible
Turski drugoligaš Elazigspor postavio je novi rekord budući da je u manje od dva sata doveo čak 22 nova igrača, piše ESPN.

Transfer ludnica je uslijedila nakon što je klub uspio izmoliti Turski nogometni savez da ga oslobodi kazne dovođenja igrača samo nekoliko sati uoči završetka zimskog prijelaznog roka.

Elazigspor je tako uspio dovesti kompletne dvije nove ekipe, ali pitanje trenera nije rješeno budući da je ranije otpušten Orhan Kaynak.

Trenutno se nalaze na pretposljednjem mjestu turske druge lige uz 16 bodova iz 17 mečeva, ali i dalje s velikim šansama za opstanak.

Ugovore na godinu i po dana su potpisali Cengizhan Akgun, Ahmet Sabri Fener, Serge Akakpo, Emrah Gur, Abdulkadir Kayali, Muhammed Ildiz, Dersim Sahan Kaynak, Boubacar Traore, Gokhan Akkan, Mustafa Eskihellac i Nuh Naci Kırlankocoglu.

S druge strane, na posudbu su do kraja sezone stigli Bakemenga, Emir Gokce, Murat Ceylan, Ahmet Burak Solakel, Kadir Bekmezci, Rustu Hanli, Serdar Ozbayraktar, Tufan Kelleci, Yigitcan Erdogan, Diallo i Georgiadis.