Tajkun kupio klub
4

Turske zastave dominiraju stadionom u Engleskoj: Novi vlasnik vodi navijače u Antaliju

D. P.
Acun je platio klub 30 miliona funti (Foto: Twitter)
Acun je platio klub 30 miliona funti (Foto: Twitter)
Turski tajkun Ali Acun Ilicali kupio je nogometni klub Hull City prije nekoliko sedmica, a prvi potez dopast će se navijačima koji idu na besplatno ljetovanje.

Ali Acun Ilicali početkom 2022. godine kupio je Hull City u nadi da će Tigrove vratiti u Premier ligu. Ekipu s engleskog primorja i jedne od najvećih luka na Otokukupio je od Egipćanina Assema Allama.

Riječ je o turskom milioneru koji je vlasnik medijske kompanije Acun Medya koja je sada zvanični vlasnik kluba.

Kako bi tursku kulturu približio svojim navijačima, odlučio se na neviđen potez. Naime, 500 sretnih fanova Hulla odvest će u svoju zemlju na besplatno ljetovanje. Riječ je o hotelu s pet zvjezdica u Antaliji.

To je otkrio odgovarajući na pitanja fanova Hulla. Dodao je da će poslati privatni avion koji će prevesti navijače u Tursku sa aerodroma Humberside.

Poznato je i da će navijači biti određeni voljom žrijeba, ali da će u konkurenciju ući oni koji su posjećivali najviše domaćih utakmica Tigrova. Više informacija bit će objavljeno narednih dana.

Zanimljivo, vlasnik Acun Ilicali bio je presretan nakon prve utakmice kojoj je prisustvovao kao novi čelnik kluba.

"Bila je fantastična atmosfera, ali želim ovakav nivo podrške tokom cijele sezone. Topla dobrodošlica navijača bila mi je jako važna. Ne mogu reći da nisam očekivao jer sam veliku podršku imao već preko društvenih mreža. Cijenim to od srca i bit ću u potpunosti fokusiran da usrećim navijače. Vidjeti pun stadion turskih zastava činilo je da mislim da sam u raju. Nisam sretan samo zbog sebe, već i zbog mog naroda u Turskoj", rekao je Ilicali.

Inače, Hull City se takmiči u drugom rangu engleske nogometne piramide, popularnom Championshipu. Ekipa je dva mjesta iznad zone ispadanja, ali bez brige pošto ima 12 bodova više od Barnsleya koji je u opasnoj situaciji. Samo šest kola je ostalo do kraja.