Vrijeđao muslimane?
0

Turci prijetnjama i komentarima zatrpali Tadićev Instagram nakon neobjašnjivog poteza

D. P.
Tadić i Kokcu već neko vrijeme nisu u dobrim odnosima (Foto: Screenshot)
Tadić i Kokcu već neko vrijeme nisu u dobrim odnosima (Foto: Screenshot)
Turski navijači zasuli su komentarima Instagram nalog srbijanskog nogometaša Dušana Tadića nakon incidenata u utakmici Feyenoorda i Ajaxa.
Sinoć je odigran polufinalni duel Kupa Nizozemske između dva najveća rivala Feyenoorda i Ajaxa, a gosti su nakon duela prepunog tenzija ostvarili plasman u finale.

Bilo je tu prekida, navijačkih incidenata i tučnjava na terenu, a u jednom trenutku u centru pažnje bili su kapiteni dva rivala Orkun Kokcu i Dušan Tadić.

Dvojac se nije ni rukovao prije početka meča nakon što je to Kokcu odbio jer je Tadić u februaru bio jedini kapiten neke nizozemske ekipe koji je odbio nositi kapitensku traku u znak podrške stradalima u zemljotresu u Turskoj.

[TWITTER]1643699464371154944[/TWITTER]

Pola sata prije kraja dogodio se incident, a Tadić je rukama gestikulirao na hranu i pod. Srbijanski nogometaš je pokazao Turčinu prvo na usta, a onda je pokazivao na podu. Na društvenim mrežama pojavila se špekulacija da je Tadić to učinio kako bi ismijao Kokcuov ramazanski post.

Ipak, nigdje nema potvrde te informacije, a ni samom Kokcuu ništa nije jasno, što je poručio nakon utakmice na konferenciji za medije. No, taj gest iziskuje objašnjenje Tadića, jer bi mogao dobiti žestoku kaznu ukoliko se ispostavi da je vrijeđao vjeru Kokcua i muslimana širom svijeta.

Komentari Turaka na Tadićevom profilu (Foto: Screenshot)
Komentari Turaka na Tadićevom profilu (Foto: Screenshot)

Za to vrijeme, njegov Instagram profil "zatpran" je komentarima turskih navijača koji mu nisu ovo oprostili.

Od prijetnji smrću i poruka "mrtav si", do psovki porodice i pominjanja Osmanskog Carstva. Hiljade komentara s turskim zastavama i psovkama zatrpalo je Tadićev profil, a na "meti" nije samo posljednja objava, prije šest sedmica, već i starije objave.