Zrinjski odbranio čast PL
23

Turci objavili tri najbolja "dream teama" iz regije, samo dva od 33 igrača iz bh. lige

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Statistička platforma Comparisonator sa sjedištem u Turskoj objavila je tri najbolje nogometne postave iz naše regije, a mjesto među 33 igrača pronašla su i dva igrača iz Premijer lige BiH.

Oni su napravili tri ekipe, odnosno tri najbolja sastava, a oni su koristili igrače koji igraju u ligama bivše države Jugoslavije. Sve se odnosi na nastupe u ovoj sezoni.

Najviše igrača prvoj u postavi ima Partizan, čak četiri. Crvena zvezda ima dvojicu, baš kao Osijek i Rijeka. Zanimljivo je da Dinamo kao jesenji prvak i generalno gledano najbolji klub na našim prostorima nema nijednog igrača.

Comparisonator, pomenuta statistička platform, služi se različitim statističkim algoritmima koji formiraju ukupne ocjene igrača prema kojima su i odabrane ove ekipe.

Ako u prvoj postavi nema nijednog igrača, Dinamo ima čak četiri nogometaša u drugoj najboljoj ekipi. Tu se nalaze Dominik Livaković, Dino Perić, Luka Ivanušec i Josip Mišić. Desnu stranu drži bivši Dinamov igrač, a sada član Rijeke Ivan Tomečak, a u napadu je Marko Livaja. Tu su još Aleksandar Dragović, Milan Rodić, Bibras Natcho, Mirko Ivanić i El Fardou Ben.

U "bronzanoj ekipi" nalaze se i dva igrača iz Premijer lige BiH, a to su igrači Zrinjskog Slobodan Jakovljević i Almir Bekić.

Zrinjski je, podsjećamo, dominantno osvojio jesenju titulu prvaka Premijer lige BiH sa 48 osvojenih bodova te su tako oborili rekord po broju bodova u jesenjem dijelu sezone. Prvu polusezonu završili su pobjedom protiv Leotara, što im je bila deveta uzastopna pobjeda u domaćem prvenstvu.