Vraćen Rođenim
195

Trofej Kupa Maršala Tita iz 1981. godine ponovo u vlasništvu FK Velež

Klix.ba
FK Velež je putem zvanične stranice na Facebooku saopćio da je trofej Kupa Maršala Tita iz 1981. godine ponovo u vlasništu mostarskog kluba.

"Zahvaljujući angažmanu Vahida Halilhodžića, Enesa Vukotića i Sulejmana Mrgana, trofej Kupa Maršala Tita će opet krasiti prostorije FK Velež. Kao što je mnogima poznato, FK Velež je nakon protjerivanja sa stadiona Pod Bijelim brijegom ostao bez svoje imovine i velikog broja trofeja. Samo zahvaljujući velikoj hrabrosti pojedinih ljudi, uspjelo se sačuvati nekolicina istih, a među njima svakako jedan od najvrijednih je trofej Kupa Maršala Tita iz 1981. godine", saopćeno je iz FK Velež.

Rođeni se nadaju da će uspjeti vratiti i trofej osvojen 1986. godine.

"Iskreno se nadamo da ćemo uspjeti u narednom periodu doći i do trofeja Kupa iz 1986. godine, kako bi opet krasili prostorije kluba i podsjećali na zlatne trenutke Veleža", dodaje se u saopćenju.

Veliku zahvalnost zbog vraćanja trofeja izrazio je legendarni nogometaš Veleža i bh. nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić.

"Ovu priliku je Vahid Halilhodžić iskoristio da se iskreno zahvali Sulejmanu Mrganu na čuvanju ovog trofeja, za kojeg je izuzetno vezan i kojeg je dugo čuvao u rukama", navodi se u saopćenju.