Ispali u grupi
0

Trener Leicestera potpuno iskren nakon neuspjeha: Nemam pojma šta je Konferencijska liga

K. H.
Brendan Rodgers (Foto: EPA-EFE)
Brendan Rodgers (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Leicestera Brendan Rodgers nakon poraza od Napolija i ispadanja iz Evropske lige kaže da "nema pojma" kakvo je takmičenje UEFA-ina Konferencijska liga u kojoj će ovaj klub nastaviti takmičenje na proljeće.

Leicester je završio treći u grupi C Evropske lige pored Napolija, Spartaka i Legije, a iako su pred posljednje kolo bili najveći favoriti da s prve pozicije odu u osminu finala, na kraju su ispali iz ovog takmičenja.

Rodgers je nakon meča objasnio da su njegovi mladi igrači odigrali dosta naivnu utakmicu, a što se tiče nastavka evropskog puta u Konferencijskoj ligi, kaže da pojma nema kakvo je to takmičenje.

"Mislim da su naši mladi igrači odigrali dosta naivno, a od ekipe tražim mnogo više ove sezone jer smo igrali u nekoliko formacija. Moraju to shvatiti, kao ekipa i individualno, igrač se mora 'pratiti' i centaršut se mora pokušati zaustaviti", rekao je Rodgers koji je dodao da pojma nema kakvo takmičenje je UEFA-ina Konferencijska liga:

"Konferencijska liga? Uz dužno poštovanje prema tom takmičenju, nemam pojma šta je to."

Nakon toga je rekao da je s prvog mjesta želio proći u osminu finala Evropske lige.

"Bio sam koncentrisan samo na Evropsku ligu i prolazak grupne faze s prve pozicije, ali eto...", rekao je Rodgers nakon meča.

Naredni meč Leicester igra već u nedjelju protiv Newcastlea na svom King Power stadionu.