Imaju prednost od 2:1
26

Trener Dinama se obračunavao s novinarima uoči ključne utakmice: Radi se nemir i destrukcija

K. H.
Ante Čačić (Foto: EPA-EFE)
Ante Čačić (Foto: EPA-EFE)
Trener Dinama Ante Čačić na konferenciji za medije uoči uzvratnog meča kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Ludogoreca kaže kako pojedini novinari iz Hrvatske pokušavaju unijeti nemir u ekipu pred izuzetno važan meč uoči kojeg imaju, kako je rekao, "kontrolu situaciju".

Dinamo ima prednost od 2:1 iz prve utakmice te je samim tim apsolutni favorit za pobjedu i u drugom meču, odnosno za plasman u play-off Lige prvaka.

Čačić je rekao da očekuje "stabilan i siguran" Dinamo i da igrači ulaze odlučni da se plasiraju u play-off.

"Čeka nas utakmica nakon koje više nema povratka, koja nam može omogućiti da se plasiramo u završnu borbu za Ligu prvaka. Ludogorec nas je htio pobijediti u prvom meču, nije uspio, a neće uspjeti ni u drugom pokušaju. Očekujem stabilan i siguran Dinamo koji će imati veliku podršku navijača, igramo protiv protivnika za respekt, ali u utakmicu ulazimo odlučni da potvrdimo plasman u play-off", rekao je Čačić.

Nakon toga, rekao je da neke stvari koje kreiraju hrvatski mediji ne razumije.

"Neke stvari ne razumijem... Sve te stvari kreću iz pojedinih medija. Još nismo izgubili utakmicu i Dinamo trenutno sve drži pod kontrolom, a iako znam da su očekivanja od nas velika, tolerancija prema Dinamu ne postoji. Želi se napraviti nemir i stalno se prave destrukcije", rekao je Čačić i dodao:

"Sada sam ja na redu kada su kritike u pitanju, a ko zna ko će to biti sutra. Dinamo vuče cijeli hrvatski nogomet, ali sada mogu reći da nas niko neće poremetiti. Igra treba biti bolja, u pravu ste, ali vremenom će i to biti."

Meč između Dinama i Ludogoreca igra se u utorak na stadionu Maksimir s početkom u 20 sati.