Zaštitnički stav
118

Trener Bayerna prekinuo šutnju o skandalu u svlačionici i stao na stranu Sadija Manea

D. P.
Tuchel je pružio veliku podršku Senegalcu (Foto: EPA-EFE)
Tuchel je pružio veliku podršku Senegalcu (Foto: EPA-EFE)
Trener Bayerna Thomas Tuchel danas se obratio medijima i prvi put se oglasio o skandalu zbog kojeg je nastao haos u svjetskim medijima, a to je tučnjava u svlačionici.

Nakon poraza od Manchester Cityja (3:0), Sadio Mane je nasrnuo i udario Leroya Sanea, nakon čega je klub reagovao i suspendovao senegalskog nogometaša do dalnjeg. Bayern će odlučiti kada će povući suspenziju, a Maneu slijedi i žestoka finansijska kazna.

Za to vrijeme, prvi put se oglasio Thomas Tuchel koji je zaštitnički stao na stranu Manea. Poručio je da je u klubu pozitivna atmosfera, uprkos svemu.

"To je riješeno. Kazna je stigla kao posljedica onoga što se dogodilo. Način na koji su se oba igrača nosila s tim, način na koji su se ostali igrači nosili s tim, imalo je pozitivan učinak. Atmosfera je pozitivna u klubu jučer i danas. Ja sam ovdje da branim Manea", rekao je Tuchel i nastavio:

"Poznajem ga jako dugo i znam ga samo kao apsolutnog profesionalca. Znam i kakav je čovjek. On nikada ni za šta nije bio kriv", zaključio je njemački stručnjak.

Bayern će priliku da se vrati na pobjedničke staze imati sutra od 15:30 u domaćem susretu protiv Hoffenheima.