Josep Guardiola
0

"Trebalo je hrabrosti za pobjedu u Madridu"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Priznao je trener Barcelone Pep Guardiola da subotnja pobjeda njegovih nogometaša protiv madridskog Reala (2-0) nije bila blistava kao neke nedavne, ali i da je za nju trebalo puno hrabrosti i srca.

Barcelona je na Santiago Bernabeuu došla do četvrte uzastopne prvenstvene pobjede protiv Reala, sve pod Guardiolinim vodstvom, i sada ima tri boda više od najvećeg rivala sedam kola prije kraje Primere.

"Došli smo na teren vodeće ekipe lige i ostvarili smo značajnu pobjedu. Važan je to korak prema obrani naslova iako je u igri još 21 bod do kraja prvenstva", rekao je Guardiola nakon utakmice, dodavši:

"Trebalo je mnogo hrabrosti za pobjedu na Santiago Bernabeuu jer to ove sezone nikome još nije uspjelo u prvenstvu. Real je ekipa koja prosječno postiže tri gola po utakmici. To je zastrašujući sastav, ali u subotu su stvorili samo jednu ili dvije prilike i to samo kad smo mi izgubili loptu."

Za kraj je Guardiola, na novinarsko pitanje treba li Manuel Pellegrini ostati na klupi Reala, stao na stranu svoga kolege.

"Posao koji je Pellegrini napravio u prvenstvu je nečuveno dobar. Osvojiti 77 bodova je nečuveno. Želim mu sve najbolje, ali hoće li ostati na klupi će ipak odlučiti Real."