Nogomet
0

Travančić: Nadam se da ću opravdati povjerenje čelnika FK Sarajevo

Piše: D. B.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Danas je u prostorijama FK Sarajevo mladi reprezentativac Anid Travančić potpisao ugovor s Bordo ekipom.

Travančić je zadovoljan dolaskom u FK Sarajevo, a istakao je da očekuje dobru sezonu.

"Oduvijek sam želio igrati za najveće klubove u BiH, a to je sigurno FK Sarajevo. Nadam se da ću opravdati povjerenje čelnika kluba i trenera ekipe. Nadam se dobroj sezoni, sve je na nama", izjavio je Travančić.

Ovaj je igrač u Crvenoj zvezdi bio na probi, ali dogovora nije bilo.

"Problem su bili papiri. Zvezda nije bila konkretna u svojim namjerama i ponudama, tako da Čelik na to nije pristao. Drago mi je što sam došao u FK Sarajevo, jer u Zvezdi teško da bih igrao. Igraču mojih godina je potrebno da igra, jer u suprotnom dosta gubi", smatra Travančić.

Potpisivanjem saradnje je zadovoljan i direktor FK Sarajevo, Dino Selimović, koji očekuje da Travančić opravda ulogu pojačanja,

"Dolaskom Travančića u ekipi imamo dva mlada reprezentativca, a do kraja prelaznog roka se nadamo i trećem. Sa Čelikom i Travančićem smo se dogovorili jučer, a već danas smo obavili potrebnu papirologiju. On će treneru Husrefu Musemiću biti na raspolaganju već u 2. kolu BHT Premijer lige, u kojem naš klub igra u Lukavici protiv Slavoje. Nadam se da će Anid opravdati ulogu pojačanja", rekao je Selimović.

Bordo ekipa u 5. kolu igra protiv Čelika, bivšeg kluba mladog Travančića.

"Čelik je ekipa u kojoj mi je bilo lijepo, a igrajući za ovaj tim sam stigao i do mlade reprezentacije. Želim im puno sreće, ali ja sam profesionalac i dat ću sve od sebe u toj utakmici. Neka pobijedi bolji", kazao je Travančić.