Zimski prijelazni rok
5

Transferi: Roma dogovorila dolazak pojačanja iz Porta, United želi Milnković-Savića

D. P.
Početkom 2022. godine otvoren je zimski prijelazni rok za nogometaše širom Evrope, a trajat će do 31. januara. Tokove najvažnijih transfera možete pratiti svakodnevno na portalu Klix.ba.

22:15 - REKAPITULACIJA DANA

Bez značajnijih transfera izdvajaju se špekulacije da Manchester United već tokom ove zime želi dovest Sergeja Milnković-Savića iz Lazija i da Tottenham je nakon sedam godina odlučio prodati svog nekadašnjeg "wunderkinda" Dele Allija.

Konačno, Roma je dogovorila transfer veznjaka Porta Sergija Oliveire koji dolazi na posudbu.

21:40 - REIMS TRAŽI 30 MILIONA EURA OD NEWCASTLEA ZA NAPADAČA

Newcastle je u pregovorima sa Reimsom oko transfera Huga Ekitike. Napadač je postigao 9 golova u Ligue 1 ove sezone, a Reims za njega traži 30 miliona eura.

20:45 - ROMA ANGAŽOVALA VEZNJAKA PORTA

Roma je dogovorila transfer veznjaka Porta Sergija Oliveire.

Dva kluba su dogovorila posudbu vrijednu milion eura i pravo otkupa Vučice od 13,5 milijuna. Već sutra bi Sergio Oliveira mogao bi biti u glavnom italijanskom gradu na liječničkim pregledima i potpisati četverogodišnji ugovor. Nakon toga Oliveira će biti spreman za prvi trening pod vodstvom Mourinha i debi protiv Cagliarija.

19:30 - SAMPDORIA DOVELA CONTIJA IZ MILANA

Sampdoria je potvrdila kupovinu Andree Contija, koji je napustio Milan i pridružio se klubu iz Genoe.

18:40 - ATLETICO MADRID ŽELI DOVESTI NIKOLU MILENKOVIĆA

Atletico Madrid želi dovesti srbijanskog defanzivca Nikolu Milenkovića. Stoperu Fiorentine ugovor ističe 2023. godine i ne namjerava ga produžiti, a kako navodi AS, Colchonerosi su već ostvarili kontakte s Fiorentinom.

17:50 - ZABORAVLJENNI DOUGLAS COSTA NA METI LA GALAXYJA

Los Angeles Galaxy traži Douglasa Costu, prenosi Globo Esporte. Trenutno je krilni igrač još uvijek pod ugovorom s Juventusom (do juna 2022.), ali na posudbi u Gremiju, koji je iznenađujuće ispao u brazilsku Seriju B.

16:34 - KAGAWA KARIJERU NASTAVLJA U BELGIJI

Japanac Shinji Kagawa, nekadašnji nogometaš Manchester Uniteda i Borussije Dortmund, pronašao je novi klub. Od danas će igrati u Belgiji u St. Truidenu, nakon što je prethodno nosio dres grčkog PAOK-a.

14:48 - SLAVNI FATIH TERIM VIŠE NIJE TRENER GALATASARAYA

Legendarni stručnjak Fatih Terim dobio je otkaz u Galatasarayu. Slavni tim iz Istanbula je tek na 12. mjestu nakon 20. kola u turskoj Superligi i u tome leži razlog razlaza.

13:42 - TOTTENHAM PRODAJE DELE ALLIJA

Tottenham je nakon sedam godina odlučio prodati svog nekadašnjeg "wunderkinda" Dele Allija. Dobio je 25-godišnji Englez mnogo šansi, ali nikada nije ponovio igre iz prve dvije sezone u Sjevernom Londonu.

Spursi su odličili razmotriti ponude koje stižu za njega, a navodno najviše interesovanja pokazao je Newcastle.

13:30 - NEWCASTLE PREGOVARA S MONACOM

Newcastle United pregovara s Monacom oko prelaska štopera Benoita Badiashilea za 35 miliona funti, piše Daily Mail.

12:21 - UMTITI PRODUŽIO S BARCELONOM

Samuel Umtiti je prilično iznenađujuće produžio ugovor s Barcelonom na četiri i po godine, iako je bilo gotovo sigurno da će napustiti katalonski klub. Francuz je odlučio spustiti dio plate koji mu je preostao da zaradi i po aktuelnom ugovoru.

11:50 - MBAPPE BI MOGAO ODBITI PRELAZAK U REAL

PSG-ov francuski napadač Kylan Mbappe ipak bi mogao odbiti prelazak u Real Madrid i potpisati novi ugovor s francuskom ekipom, piše Le Parisien.

11:26 - MARSEILLE POČEO PREGOVORE S KOLAŠINCEM

Bosanskohercegovački reprezentativac Sead Kolašinac nalazi se na izlaznim vratima Arsenala. Pregovori s Marseilleom su počeli i trenutno je Kolašinac u ranoj fazi razgovora oko uvjeta koje će mu ponuditi iz francuskog kluba.

Kako prenosi Sky Sports, u posao bi se mogao uplesti i Napoli koji bi želio osnažiti lijevu stranu terena. Ove sezone bh. nogometaš je u Premier ligi upisao dva nastupa i slobodan je igrač narednog ljeta.

10:57 - MILAN ZAVRŠAVA POSAO GODINE

Najbolji nogometaš Milana Theo Hernandez dogovorio je produžetak saradnje s klubom, iako ima još više od dvije godine ugovora.

Međutim, Rossoneri su ostali bez Gianluigija Donnarumme i Hakana Calhanoglua jer nije na vrijeme produžena saradnja i to Paolo Maldini nije dozvolio da se ponovi. Stoga, Hernandez bi uskoro trebao potpisati novi, još bolji ugovor

10:49 MANCHESTER UNITED ŽELI MILINKOVIĆ-SAVIĆA

Ako je vjerovati pojedinim engleskim medijima, Manchester United već tokom ove zime želi dovest Sergeja Milnković-Savića iz Lazija. Srbijanski nogometaš bi mogao biti veoma skup, ali bi potrebe Uniteda mogle dovesti do toga da se izdvoji velika cifra koju Lazio traži.

10:49 - ANDRIJ ŠEVČENKO PRED OTKAZOM

Samo dva mjeseca nakon što je preuzeo Genou, legendarni Andrij Ševčenko je pred otkazom. U ovaj klub Ukrajinac je stigao kako bi razdrmao igrače i popravio situaciju u borbi za opstanak, ali je osvojio samo tri boda na klupi tima.

Genoa je jučer izgubila od Spezije rezultatom 0:1 na svom terenu i to bi mogao da mu bude posljednji meč na klupi Đenoveza.

10:49 - TRANSFERI I ŠPEKULACIJE ZA 10. JANUAR

Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na pregled najvažnijih transfera tokom zimskog prijelaznog roka u Evropi u sezoni 2021/2022. Na jednom mjestu ćete moći vidjeti najvažnije vijesti, ali i zvanične objave transfera širom Starog kontinenta.