Zimski prijelazni rok
44

Transferi: Juventus od Arsenala traži "nemoguće", Danac zabio nož u leđa Chelseaju

D. P.
Početkom 2022. godine otvoren je zimski prijelazni rok za nogometaše širom Evrope, a trajat će do 31. januara. Tokove najvažnijih transfera možete pratiti svakodnevno na portalu Klix.ba.
22:15 - REKAPITULACIJA DANA

Rafa Benitez više nije trener Evertona, a možda i najjača transfer vijest iz Engleske je da danski nogometaš Christensen neće produžiti ugovor sa Chelseajom i da će kao slobodan igrač napustiti Stamford Bridge.

Arsenal ne odustaje od dovođenja Dušana Vlahovića iz Fioretnine, a Topnici su u transfer spremi uključiti i urugvajskog vezistu Lucasa Torreiru koji već igra u Firenci na posudbi.

Anthony Martial, 26-godišnji napadl, želi napustiti Manchester United ovog januara. On je čak odbio da igra na gostovanju protiv Aston Ville i nije putovao s ekipom na utakmicu koja je završena 2:2.

22:00 - SVI ŽELE PHILLIPSA

Nakon što su španski mediji nedavno objavili da Real Madrid želi dovesti veznjaka Leedsa Kalvina Phillipsa u svoje redove, engleski mediji danas pišu da nije samo Kraljevski klub bacio oko na ovog igrača i da ga u svojim redovima žele vidjeti PSG, Bayern i Liverpool.

21:00 - JUVENTUS OD ARSENALA TRAŽI "NEMOGUĆE"

Čelnici Juventusu u zamjenu za Arthura Mela traže igrača Arsenala Thomasa Parteyja, a jasno, od ovog dogovora neće biti ništa jer je igrač iz Gane trenutno jedan od najvažnijih u timu Mikela Arteta.

Uz to, Arsenal želi dovesti Arhura na posudbu, a Partey je u klub došao za 50 miliona eura iz Atletico Madrida.

20:15 - MCGINN NA METI UNITEDA

Pojedini engleski mediji pišu da je škotski nogometaš John McGinn na meti Manchester Uniteda i da će ga Crveni đavoli pokušati dovesti u svoj tim tokom ljetnog prijelaznog roka. Navodi se i činjenica da su njegovi sunarodnjaci u Manchester Unitedu - Alex Ferguson i Darren Fletcher, posebno impresionirani njegovim igrama.

19:30 - POJAČANJE U WOLVESIMA

Portugalac Chiquinho novi je igrač engleskog Wolvesa, a on je u ovaj klub stigao za 3,5 miliona eura, plus 1,5 miliona kroz bonuse.

18:45 - HAZARD U PSG-u?

Belgijski igrač Eden Hazard od ljetnog prijelaznog roka mogao bi postati novi igrač PSG-a, a navodno je već stupio u kontakt s Nasserom Al-Khelaifijem u vezi s potencijalnim transferom.

18:05 - DANAC ZABIO NOŽ U LEĐA CHELSEAJU!

Danski nogometaš Andreas Christensen neće ostati u Engleskoj nakon što mu naljeto istekne ugovor sa Chelseajom, javlja Fabrizio Romano.

17:40 - IBE NOVI IGRAČ ADANASPORA

Zaboravljeni Jordan Ibe, igrač koji je nekada bio velika nada Liverpoola, potpisao je troipogodišnji ugovor s turskim klubom Adanaspor.

17:24 - TRAORE U BARCELONI?

Katalonski Sport piše da bi brzonogi Adama Traore mogao zamijeniti Ousmanea Dembelea u Barceloni, a da bi u čitav dogovor mogao biti uključen igrač Francisco Trincao, koji je trenutno na posudbi u ovom engleskom klubu.

17:00 - NEWCASTLE POČEO PREGOVORE SA ZAPATOM

Newcastle nastavlja očajnički tražiti napadača koji bi mogao riješiti njihove probleme, a Svrake ciljaju Duvana Zapatu , kolumbijskog napadača iz Atalante.

Pregovori su navodno već počeli, a Zapata je ove sezone postigao 12 golova za ekipu iz Bergama.

16:15 - ARSENAL NUDI VEZNJAKA U PONUDI ZA VLAHOVIĆA

Arsenal ne odustaje od dovođenja Dušana Vlahovića iz Fioretnine, a Topnici su u transfer spremi uključiti i urugvajskog vezistu Lucasa Torreiru koji već igra u Firenci na posudbi.

Topnici uz veznjaka nude 43,8 miliona eura za srbijanskog napadača iz Fiorentine.

15:35 - ROBIN OLSEN BLIZU PRELASKA U ASTON VILLU

Aston Villa je blizu potpisivanja ugovora sa Rominim švedskim golmanom Robinom Olsenom (32), koji je prvi dio sezone proveo na pozajmici u Sheffieldu, a ostatak sezone će vjerovatno provesti na Villa Parku.

14:55 - MARTIAL ŽELI OTIĆI U JANUARU

Anthony Martial, 26-godišnji napadl, želi napustiti Manchester United ovog januara. On je čak odbio da igra na gostovanju protiv Aston Ville i nije putovao s ekipom na utakmicu koja je završena 2:2.

14:00 - DIEGO COSTA ZVANIČNO SLOBODAN IGRAČ

Diego Costa je zvanično raskinuo ugovor sa brazilskim klubom Atleticom Mineriom i slobodan je u potrazi za novim klubom.

Kao jedna od opcija prethodnih dana se spominjao i Arsenal.

13:06 - ERIKSENU PONUĐEN UGOVOR U PREMIER LIGI

Novajlija u društvu najboljih engleskog nogometa Brentford ponudio je Christianu Eriksenu ugovor na šest mjeseci čime bi se Danac nakon više od pola godine vratio nogometu poslije srčanog udara na terenu.

Eriksen planira da se vrati u Premier ligu i djeluje da će njegov novi klub biti Brentford.

12:20 - FK SARAJEVO PRODAO STOPERA U BELGIJU

Mladi stoper Numan Kurdić (22) više nije član FK Sarajevo. Bordo klub ga je prodao belgijskom drugoligašu RWD Molenbeeku, a više o ovom transferu možete pročitati na linku koji je u prilogu.

11:58 - TOTTENHAM PRODAO PRVOG INDIJCA U HISTORIJI PREMIER LIGE

Talentovani napadač Dilan Markanday prešao je iz Tottenhama u Blackburn. Riječ je o prvom britanskom Indijcu u Premier ligi koji je želio pronaći mjesto gdje će igrati.

Tottenham ga je želio zadržati i ponuditi mu novi ugovor, ali je jasno da pored Harryja Kanea ne može dočekati šansu u klubu i zato se odlučio na odlazak. Još uvijek nije poznato koliko ga je Blackburn platio.

11:53 - CHIQUINHO NOVI IGRAČ WOLVERHAMPTONA

Menadžer Jorge Mendes, koji ima svoje "ruke" u Wolverhamptonu, nastavio je popunjavati tim sa Molineuxa svojim igračima.

Novo pojačanje Vukova je portugalski nogometaš Chiquinho koji stiže u Wolvese iz Estorila. Riječ je o krilnom nogometašu rođenom 2000. godine koji će biti plaćen tri miliona funti

11:45 - NOVI OTKAZ TRENERU U SERIJI A

Sampdoria je uručila otkaz treneru Robertu D'Aversi na čije mjesto dolazi Marco Giampaolo, saopšteno je iz člana Serije A.

D'Aversu su koštali loši rezultati kluba u posljednje vrijeme, a čelnici Đenoveza su odlučili ukazati povjerenje čovjeku koji je već bio na klupi Sampdorije.

11:18 - MILAN SE POJAČAVA IZ BARCELONE

Mladi nogometaš Riqui Puig nije u planovima Xavija Hernandeza i tokom zime potražit će novu sredinu. Ako je vjerovati medijima u Italiji, najbliži je Milanu koji bi ga trebao dovesti na posudbu. Sve bi moglo biti jasno u toku naredna dva dana.

10:52 - ROONEY ILI LAMPARD PREUZIMAJU EVERTON

Jučer je na klupi Evertona otkaz dobio Rafael Benitez, a u užoj konkurenciji su ostali samo Wayne Rooney i Frank Lampard.

Tako je postalo sigurno da ćemo jednu legendu engleskog nogometa gledati na klupi Evertona, a uskoro bi trebalo biti poznato i o kome se radi.

10:52 - NEWCASTLEU BOLNA ODBIJENICA

Nizozemski nogometaš Donny Van de Beek odbio je preći u Newcastle iz Manchester Uniteda, prenose jutros brojni engleski mediji.

Iako je Newcastle postao najbogatiji tim na svijetu, zimski prijelazni rok ne ide baš po planu. Nizozemac želi ostati u Unitedu jer se nada da će u budućnosti imati više prilike za igru.

10:50 - TRANSFERI I ŠPEKULACIJE ZA 17. JANUAR

Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na pregled najvažnijih transfera tokom zimskog prijelaznog roka u Evropi u sezoni 2021/22. Na jednom mjestu ćete moći vidjeti najvažnije vijesti, ali i zvanične objave transfera širom Starog kontinenta.