Zimski prijelazni rok
25

Transferi i špekulacije dana: United želi Pochettina, Newcastle najaktivniji na tržištu

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Početkom 2022. godine otvoren je zimski prijelazni rok za nogometaše širom Evrope, a trajat će do 31. januara. Tokove najvažnijih transfera možete pratiti svakodnevno na portalu Klix.ba

22:20 - NEWCASTLE SE SADA OKREĆE NOVOM POJAČANJU

Nakon što je doveo Chrisa Wooda, Newcastle sada pokušava izvesti hrabar pokušaj i ponuditi 80 miliona funti za Leipzigovog veznjaka Amadoua Haidaru, koji se također povezuje s Manchester Unitedom, piše Sun Sport.

22:15 - UNITED U KONTAKTU S POCHETTINOM

Manchester United je u kontaktu s Mauriciom Pochettinom u vezi s trenerskim poslom u klubu. Trener PSG-a ostaje glavna meta Uniteda za ljeto, piše Le Parisien.

21:05 - FIORENTINA ODREDILA CIJENU ZA MILENKOVIĆA

Newcastle će morati platiti najmanje 37,5 miliona funti ako želi da Fiorentina ovog mjeseca proda Nikolu Milenkovića, piše Sun Sport.

20:05 - ASTON VILLA DOVODI ROMINOG GOLMANA

Aston Villa je dogovorila lične uvjete s Robinom Olsenom kojeg žele dovesti na posudbu iz Rome, javlja Fabrizio Romano. Golman je trenutno na posudbi u Sheffield Unitedu.

17:48 - WEST HAM ŽELI DOVESTI GABIGOLA

Prema pisanju engleskih medija West Ham je zianteresovan za brazilskog napadača Gabigola koji trenutno igra u Flamengu.

Nakon neuspješne epizode u Interu, Brazilac bi tako mogao dobiti priliku da se ponovo okuša u Evropi i končno ispuni prognoze, prema kojima je bio jedna od najvećih svjetskih nada.

17:00 - ROK BENKOVIĆ POTPISAO ZA UDINESE

Nakon raskida sa Leicesterom, hrvatski nogometaš Rok Benković je potpisao ugovor sa Udineseom do 2025. godine. Hrvat će dodatno pojačati odbrambenu liniju tima s Friulija, koja ove sezone ima velikih problema.

16:15 - BAKAMBU KAO SLOBODAN IGRAČ STIGAO U MARSEILLE

Cédric Bakambu se pridružio Marseilleu kao slobodan igrač. Napadač je potpisao ugovor na dvije i po godine, a prethodno je tri sezone nastupao za kineski Beijing Guoan F.C.

15:24 - BAYERN DOVEO 15-GODIŠNJEG TALENTA

Bayern je, prema pisanju Bilda osigurao dolazak 15-godišnjeg Jonathana Asp Jensena iz Midtjyllanda. Dječak će biti plaćen 1,2 miliona eura plus bonusi. Jensena, koji iako ima samo 15 godina već igra za omladince danskog kluba, željelo je nekoliko vrhunskih evropskih klubova. Jensen je centralni vezni.

14:30 - DYBALA ODLAZI IZ JUVENTUSA?

Pojedini mediji u Italiji pišu da Dybala nije produžio ugovor s Juventusom nakon što su čelnici kluba promijenili prethodnu ponudu, zbog čega je ovaj Argentinac razočaran i želi otići iz kluba.

14:25 - FARKE U KRASNODARU

Bivši menadžer Norwich Cityja Daniel Farke novi je trener Krasnodara, a u ovom klubu će ostati minimalno do 2024. godine.

13:35 - SMALLING NA METI NEWCASTLEA

Newcastle nastavlja svoju potragu za štoperom, a kao najnoviji kandidat se spominje Chris Smalling.

Smalling je nogometaš Rome i rimski klub bi morao pronaći zamjenu za njega prije nego što bi ga prodali.

12:39 - BOWEN U LIVERPOOLU?

Jarrod Bowen, sjajni igrač West Hama, mogao bi tokom ljetnog prijelaznog roka pojačati redove Liverpoola i postati novi igrač tima Jurgena Kloppa.

11:45 - INTEROV IGRAČ NA POSUDBI U BRESTU

Mladi nogometaš Intera Martin Satriano ostatak sezone će provesti na posudbi u Brestu.

11:30 - LYON ODBIJA CHELSEA

Chelsea je ponudio četiri miliona eura da vrati Emersona Palmerija s posudbe u Lyonu, ali francuski tim odbija novac i želi zadržati ovog igrača do kraja sezone.

11:00 - DIGNE ZVANIČNO U ASTON VILLI

Ekipa Aston Ville zvanično je potvrdila transfer Lucasa Dignea iz Evertona za 25 miliona funti, a ovaj francuski lijevi bek je potpisao ugovor do 2026. godine.

10:10 - NEWCASTLE ZVANIČNO DOVEO NAPADAČA

Ekipa Newcastlea u nastavku sezone će biti jača za napadača Burnelyja Chrisa Wooda koji je u klub došao za 25 miliona funti, a potpisao je ugovor na dvije i po godine.

9:40 - UNITED NE ODUSTAJE OD DESNOG BEKA

Čelnici Manchester Uniteda nakon prijedloga trenera Ralfa Rangnicka ne odustaju od ideje da svoj tim pojačaju za Tariqa Lampteyja, sjajnog desnog beka Brightona koji se ranije povezivao s brojnim klubovima iz Engleske.

9:05 - RONALDO POHVALIO MENADŽERA UNITEDA

Cristiano Ronaldo kaže da će njemački stručnjak Ralf Rangnick dobro proći na klupi Crvenih đavola, ali da mu treba vremena da provede svoje ideje u igri.

Ova izjava dolazi nakon što su engleski mediji danima pisali da bi Ronaldo mogao napustiti klub, no sada je jasno da od toga vjerovatno neće biti ništa.

9:00 - EVERTON DOVEO POJAČANJE

Ekipa Evertona u nastavku sezone će biti jača za Anwara El Ghazija koji će na Goodison Park doći iz ekipe Aston Ville.

9:00 - BARCELONA ODUSTAJE OD DEMBELEA

Čelnici Barcelone blizu su odustajanja od pokušaja da produže ugovor Ousmaneu Dembeleu i, prema pisanju španskih medija, očekuju da će ovaj francuski igrač u ljetnom prijelaznom roku potpisati za neki klub iz Engleske.

9:00 - TRANSFERI I ŠPEKULACIJE ZA 13. JANUAR

Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na pregled najvažnijih transfera tokom zimskog prijelaznog roka u Evropi u sezoni 2021/2022. Na jednom mjestu ćete moći vidjeti najvažnije vijesti, ali i zvanične objave transfera širom Starog kontinenta.