Zimski prijelazni rok
9

Transferi: Dembele definitivno napušta Barcelonu, Real ne planira dovesti Haalanda

D. P.
Početkom 2022. godine otvoren je zimski prijelazni rok za nogometaše širom Evrope, a trajat će do 31. januara. Tokove najvažnijih transfera možete pratiti svakodnevno na portalu Klix.ba.
22:15 - REKAPITULACIJA DANA

Ousmane Dembélé definitivno neće produžiti ugovor sa Barcelonom koji ističe na kraju sezone, dok Real Madrid nije zainteresovan za dolazak Erlinga Haalanda i fokusirat će se isključivao na Kyliana Mbappea.

Pregovori Mohameda Salaha i Liverpoola o novom ugovoru već odavno su počeli, ali je stav egipatskog nogometaša jasan. On želi 400.000 funti sedmično i neće produžiti ugovor za manje novca.

Chelsea je počeo pregovore sa Layvinom Kurzawom. Lijevi bek PSG-a nema ništa protiv odlaska s parka prinčeva gdje je posljednjih godina od prvotimca postao rezerva.

22:00 - DEMBELE NEĆE PRODUŽITI UGOVOR S BARCELONOM

Ousmane Dembélé definitivno neće produžiti ugovor sa Barcelonom koji ističe na kraju sezone. Nakon višemjesečnog igranja "mačke i miša", i nakon što je Barca uložila ogroman napor da ga ubijedi da ostane, francuski napadač se već oglasio i rekao klubu da ne namjerava produžiti ugovor, tvrdi dobro upućeni novinar Gerard Romero.

21:15 - SOUTHAMPTON RAZMIŠLJA O HENDERSONU

Golman Dean Henderson (24) nije baš imao uogu koji bi želio u Manchester Unitedu, a prema pisanju otočkih medija Southampton je vrlo svjestan njegove situacije i želi ga dovesti do kraja zimskog prijelaznog roka.

20:20 - REAL MADRID NEĆE POSLATI PONUDU ZA HAALANDA

Uprkos činjenici da se mnogo priča da je Erling Haaland meta Real Madrida narednog ljeta, kao i Kylian Mbappé , Mundo Deportivo tvrdi da Kraljevski klub nije voljan početi pregovore za norveškog napadača.

Sa Santiago Bernabéua će svoje napore usmjeriti na dolazak Mbappéa u besplatnom transferu, kako bi zajedno sa svojim sunarodnjakom Karimom Benzemom i Viniciusom kreirali novi ubitačni trojac.

19:45 - VAN DE BEEK ODBIO NEWCASTLE

Nizozemski veznjak Donny van de Beek koji nije u prvom planu u Manchester Unitedu odbio je prelazak u Newcastle.

Iako na Old Traffordu igra veoma rijetko, Van de Beek se ne želi priidružiti Svrakama koje se grčevito bore za opstanak i ostat će u dresu Crvenih đavola.

19:00 - BURNLEY ŽELI BENTEKEA I ORIGIJA

Burnley želi nadoknaditi odlazak Christiana Wooda u Newcastle.

Prema pisanju engleskih medija, pripremaju 30 miliona eura potrošiti na dovođenje Christiana Bentekea iz Crystal Palacea i Divocka Origija iz Liverpoola.

18:20 - VELIKO INTERESOVANJE ZA PHILLIPSA

Veliko interesovanje vlada za zvijezdu Leedsa Kalvina Phillipsa.

PSG, Bayern Munich, Real Madrid i Liverpool su zainteresovani za zadnjeg veznog, a Leeds bi ga najradije prodao u inostranstvo.

17:30 - BARCELONA ŽELI DOVESTI FIRMINA

Barcelona je zainteresovana za dovođenje Roberta Firmina. Brazilac bi mogao već ove zime, ali tek nakon povratka Mohameda Salaha i Sadija Manea s Afričkog kupa nacija napustiti Liverpool.

Redsi bi za njega mogli inkasirati oko 20 miliona eura.

16:53 - CHELSEA PREGOVARA S KURZAWOM

Chelsea je počeo pregovore sa Layvinom Kurzawom. Lijevi bek PSG-a nema ništa protiv odlaska s parka prinčeva gdje je posljednjih godina od prvotimca postao rezerva.

16:14 - EVERTON OTJERAO BENITEZA

Everton je uručio otkaz Rafaelu Benitezu nakon što je pod njegovim vodstvom ekipa ostvarila samo 7 pobjeda iz 22 susreta u svim takmičenjima.

14:58 - MANCHESTER UNITED ODREDIO CIJENU ZA JONESA

Defanzivac Manchester Uniteda Phil Jones bi mogao ove zime napustiti Old Trafford.

United je odredio cijenu za iskusnog štopera, a ona je 17 miliona eura.

14:08 - ERIKSEN SPREMAN ZA SENZACIONALAN TRANSFER

Pregovori Mohameda Salaha i Liverpoola o novom ugovoru već odavno su počeli, ali je stav egipatskog nogometaša jasan. On želi 400.000 funti sedmično i neće produžiti ugovor za manje novca.

Chelsea je počeo pregovore sa Layvinom Kurzawom. Lijevi bek PSG-a nema ništa protiv odlaska s parka prinčeva gdje je posljednjih godina od prvotimca postao rezerva.

13:26 - NEWCASTLE DOGOVORIO SARADNJU S GOSENSOM

Sjajni bočni nogometaš Atalante Robin Gosens dogovorio je uvjete saradnje s Newcastleom i platu od 3 i po miliona eura po sezoni. Međutim, problem predstavlja Atalanta koja traži nešto više od 30 miliona eura za svog nogometaša.

13:02 - CHELSEA POSLAO PONUDU ZA DE JONGA

Kako prenosi Daily Mail, Chelsea je poslao ponudu u iznosu od 33 miliona funti Barceloni za Frenkieja De Jonga, ali je to katalonski klub odbio.

Ukoliko klubovi ne postignu dogovor tokom zime, Chelsea će pokušati u junu, ali bi tada mogao imati jaču konkurenciju.

12:37 - JOŠ JEDAN HRVAT STIŽE U CHELSEA?

Engleski Mirror tvrdi da je Chelsea zainteresovan da tokom januara dovede Ivana Perišića iz Intera. Iskusni hrvatski nogometaš bi bio jeftina i kvalitetna opcija za Plavce i mogao bi pomoći ekipi Thomasa Tuchela u periodu uzdrmanom povredama.

Navodno, Inter bi ga prodao za mali novac jer mu ističe ugovor tokom ljeta i bolje je zaraditi bilo šta na hrvatskom reprezentativcu. Tako bi se pridružio kolegi iz reprezentacije Mateu Kovačiću koji već igra na Stamford Bridgeu.

12:15 - ŠEVČENKO BI MOGAO PREUZETI LEWANDOWSKOG I DRUŠTVO

Nakon što je dobio otkaz u Genoi, legendarni nogometaš Andrij Ševčenko mogao bi postati novi selektor reprezentacije Poljske.

Pouzdani italijanski novinar Nicolo Schira tvrdi da su pregovori između Ševčenka i Nogometnog saveza Poljske već počeli i da bi legendarni Ukrajinac mogao voditi Roberta Lewandowskog i družinu u predstojećem periodu.

12:01 - OSIJEK BLIZU DOVOĐENJA BIVŠE ŽELJE REALA

Da, dobro ste čuli. Hrvatski mediji prenose da je Francisco Ferro blizu prelaska u Osijek iz portugalske Benfice.

Riječ je o stoperu kojeg je prije nešto više od godinu dana u Real Madridu želio vidjeti trener Zinedine Zidane. Ferro je važio za jednog od najvećih talenata u Benfici, ali su brojni klubovi odustali jer mu je klauzula bila 100 miliona eura.

12:00 - SALAH NE ŽELI POPUSTITI LIVERPOOLU

Pregovori Mohameda Salaha i Liverpoola o novom ugovoru već odavno su počeli, ali je stav egipatskog nogometaša jasan. On želi 400.000 funti sedmično.

Iako su se u Liverpoolu nadali da će smanjiti svoje zahtjeve, Salah traži tu cifru i neće produžiti ugovor ukoliko je ne dobije, prenose pojedini engleski mediji jutros.

12:00 - TRANSFERI I ŠPEKULACIJE ZA 16. JANUAR

Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na pregled najvažnijih transfera tokom zimskog prijelaznog roka u Evropi u sezoni 2021/22. Na jednom mjestu ćete moći vidjeti najvažnije vijesti, ali i zvanične objave transfera širom Starog kontinenta.