Promašio produžetke
51

Tragičar Turske se oprostio od reprezentacije: Svaku noć ću sanjati kako penal pretvaram u pogodak

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Turski napadač Burak Yilmaz rekao je da se povlači iz reprezentacije nakon poraza od Portugala u polufinalu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Yilmaz je ujedno bio i tragičar Turske u spomenutom meču jer je u 84. minuti pri vodstvu Portugala od 2:1 promašio penal, čime je faktički ugasio sve nade svog tima.

Kaže da nijednog trenutka nije razmišljao o tome da će promašiti penal, već o onom što će se dalje dešavati u utakmici.

"Kada smo izborili penal, rekao sam sebi da je to siguran gol. Počeo sam razmišljati o onom što dolazi poslije penala. Nisam ni pomislio da bih mogao promašiti i potpuno sam razočaran nakon svega. Žao mi je, a mislim da ću sanjati svake noći u ostatku života kako ovaj penal pretvaram u pogodak", rekao je Yilmaz.

Nakon toga je uslijedilo saopćenje u kojem je rekao da se povlači iz reprezentacije.

"Nisam se želio oprostit poslije ove utakmice, ali mislim da nije pošteno da sada nastavim. Hvala svim mojim trenerima, odluka da se povučem nije stvar emocija, već logike. Ako se dese neke nepredviđene i ekstremne okolnosti, bit ću tu da pomognem ukoliko budem potreban", rekao je Yilmaz i dodao:

"Našoj državi je potrebno da zastavu predamo u ruke mlađe generacije, za stvaranje nove strukture i za bolju budućnost. To je ispravna stvar. Mislim da će naši mladi zemljaci uraditi sve što je potrebno da nastave u pravom smjeru."

Napadač Lillea za reprezentaciju Turske je debitovao 2006. godine, a prema podacima dostupnim na internetu, odigrao je 77 mečeva za državni tim i pri tome je postigao 31 gol.