Nogomet
0

Toure se sastao s dopredsjednikom FIFA-e zbog rasizma

Totalsport
Yaya Toure
Yaya Toure
Veznjak Manchester Cityja Yaya Toure sastao se u nedjelju s dopredsjednikom Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Jeffreyjem Webbom kako bi razjasnio tvrdnje da je prošle sedmice u Rusiji bio žrtva rasističkog zlostavljanja.

Manchester City je u sklopu 3. kola Lige prvaka slavio u Moskvi kod CSKA-a s 2-1, a Bjelokošćanin je nakon dvoboja u suzama rekao da je čuo rasističke povike domaćih navijača, što ga je dovelo do razmišljanja da čak i napusti travnjak.

Od FIFA-e i UEFA-e je zatražio da hitno nešto poduzmu, te najavio da bi reprezentacija Obale Bjelokosti mogla bojkotirati Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. ako se problem rasizma ne riješi.  

City je u nedjelju gostovao kod Chelseaja u sklopu Premierlige, a Toure se nakon utakmice na Stamford Bridgeu sastao s Webbom. Glasnogovornik Građana je potvrdio susret, ali nije želio otkriti detalje razgovora.

Webb je, inače, predsjednik Nogometne federacije Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba (CONCACAF), a u FIFA-i je šef radne grupe za borbu protiv rasizma.