Nogomet
24

Toni Šunjić za Klix.ba: Dobro je što se vratio Emir Spahić, on je istinski lider

Piše: A. M.
Toni Šunjić u duelu (Foto: Arhiv/EPA)
Toni Šunjić u duelu (Foto: Arhiv/EPA)
Odlične igre na Svjetskom prvenstvu u Brazilu donijele su Toniju Šunjiću transfer u ove sezone super jaki Kuban Krasnodar. Konkurencija u novom klubu je velika, ali je Toni odmah po dolasku u Rusiju izborio mjesto startera.

"Prezadovoljan sam kako je započela priča u Rusiji. Sve ide željenim tokom. Izborio sam status prvotimca, a start sezone u rezultatskom smislu bio je odličan. Trener odlično radi svoj posao i ima korektan odnos prema svim igračima", kaže Šunjić za Klix.ba.

U dosadašnjem dijelu prvenstva u Premier ligi Rusije Kuban je između ostalih porazio Lokomotiv iz Moskve i Rubin Kazan, dok je remi izboren protiv Dinama i Tereka.

"Igrali smo protiv klubova iz vrha s izuzetkom CSKA, Spartaka i Zenita. U klubu su prezadovoljni otvaranjem sezone. Osim rezultata, igra na utakmicama protiv Lokomotiva, Rubina i Dinama bila je na visokom nivou. Posljednji meč igrali smo protiv Dinama u Moskvi, osvojili smo bod, iako smo prema prikazanom trebali pobijediti. Individualne greške su nas nažalost koštale dva boda. Cilj je izboriti nastup u Evropi narednog ljeta, što objektivno možemo ostvariti. Prvi favorit za naslov prvaka po meni je Zenit", dodaje Šunjić.

Na život u Rusiji već je navikao. Nedostaju mu saigrači sa našeg govornog područja, ali je zato tu djevojka Ines.

“Dok sam igrao u Ukrajini imao sam nekoliko saigrača iz Srbije i Hrvatske. U Kubanu sam jedini fudbaler sa područja Balkana, ali sam već navikao. Saigrači su me odlično prihvatili. Na svako gostovanje s izuzetkom Rostova putujemo avionom, navikao sam i na to", kaže Toni.

Pred reprezentacijom Bosne i Hercegovine su dvije važne utakmice. Toni Vels pamti po lijepom, tamo je debitovao uz trijumf Zmajeva.

"Nadam se novoj pobjedi nad Velsom, iako su reprezentacija za respekt sa mnogo igrača koji igraju u engleskoj Premier ligi. Protiv Belgije će biti teže, ali mi kada smo pravi svakoga možemo pobijediti. Dobra stvar je što je sa nama ponovo Emir Spahić. On je istinski lider i čovjek čije prisustvo na terenu donosi dodatno samopouzdanje i meni, ali i ostalim Zmajevima", kazao je na kraju razgovora Toni Šunjić.