Legendarni napadač
14

Toni: Italija ima pravi problem, nekada smo ismijavali one koji ne postignu 20 pogodaka

F. Z.
Luca Toni (Foto: EPA-EFE)
Luca Toni (Foto: EPA-EFE)
Legendarni italijanski napadač Luca Toni vjeruje kako ova reprezentacija ima "pravi problem" u napadu zbog toga što trenutno ne postoji Italijan, izuzev Cire Immobilea, koji može postići više od 15 pogodaka.

Immobile je na putu da treći put u karijeri postane Capocannoniere (najbolji strijelac) Serije A sa 27 postignutih pogodaka, a osim njega jedino su Andrea Petagna i Francesco Caputo postigli više od deset pogodaka ove sezone.

Toni je s druge strane dva puta bio Capocannoniere, a dio je nevjerovatne generacije nogometaša u Italiji. Napadači poput Christiana Vierija, Filippa Inzaghija, Alessandra del Piera, Francesca Tottija i Antonija di Natalea bili su noćna mora za svakog golmana.

"Sjećaš se kada smo mi bili u reprezentaciji? Svi smo bili odlični napadači i ako jedan od nas nije postigao barem 20 golova u sezoni ismijavali bismo ga. Sada, osim Immobilea, nema napadača iz Italije koji je postigao više od 15 pogodaka. To je pravi problem", rekao je Toni u razgovoru s drugom legendom italijanskog nogometa - Vierijem.