Nogomet
5

Tomislav Tomić: Sretan sam zbog gola protiv Zvijezde, u Travnik idemo po pobjedu

Piše: D. B.
Tomislav Tomić (Foto: Klix.ba)
Tomislav Tomić (Foto: Klix.ba)
U 16. kolu BHT Premijer lige Željezničar je savladao Zvijezdu i tako zauzeo treću poziciju na tabeli i iza sebe ostavio Zrinjski. U narednom kolu Plavi će pokušati prekinuti neugodnu tradiciju u Travniku i nastaviti pobjednički niz na putu ka prvom mjestu na tabeli.

Strijelac jedinog pogotka na utakmici Željezničar - Zvijezda bio je Tomislav Tomić, koji je postigao zaista lijep gol. Istakao je važnost trijumfa nad timom iz Gradačca.

"Odigrali smo zaista tešku utakmicu protiv Zvijezde, koja je došla rasterećena i s namjerom da se nadigrava. To nam je i odgovaralo pa smo stvorili mnogo šansi za pogodak, međutim, realizacija nam je i dalje problem. Srećom, postigao sam odlučujući pogodak i mnogo sam sretan zbog toga. Ovo je veoma važna pobjeda koju smo izborili na teškom terenu", izjavio je Tomić

Iako ima sjajan šut, Tomić ga ne koristi u onoj mjeri u kojoj mu trener savjetuje. Najavio je da će se to promijeniti.

"Trener mi već dugo govori da više šutiram prema golu protivnika, ali ja više tražim šansu da proigram saigrače. Da sam slušao od početka, sigurno bih imao još tri ili četiri gola na kontu, ali dobro je i ovako. Jučer kad smo trebali izvesti prekid Jamak mi je ponudio da šutiram i da mi gurne loptu, a ja sam uspio postići pogodak i donijeti nam sva tri boda", kazao je nogometaš Plavih.

U narednom kolu se nada pobjedi nad Travnikom i rušenju neugodne tradicije.

"Travnik igra zaista loše, to nam je potvrdio i trener koji je gledao njihovu utakmicu protiv Viteza. No, protiv sebe imamo tradiciju koju moramo srušiti. Gledajući tabelu, mi smo favoriti i trebali bismo pobijediti, ali se moramo koncentrisati na taj meč i zaslužiti tri boda na terenu. Pobjeda nam je prilika da nastavimo dobar niz, ostvarimo pobjede i u preostale dvije utakmice i možda se nađemo na prvom mjestu prije kraja jesenjeg dijela prvenstva", smatra Tomić.

Željezničar je nakon velikih gubitaka u igračkom kadru ponovo u dobroj formi i na putu ka samom vrhu tabele.

"Iako smo izgubili nekoliko važnih igrača, što zbog odlazaka, što zbog povreda, mi smo igrali dobro. Međutim, upali smo u krizu, u utakmicama promašivali nemoguće, a onda smo još jače zapeli i uspjeli napravit pozitivan niz. Ekipa igra dobro, posebno sam ponosan na odbranu. Tokom pauze bi nam trebao jedan napadač poput Adilovića, jer smo mi tako naučili igrati i takav tip igrača nam je potreban", završio je Tomić.