Cottbus
0

VIDEO / Tomislav Piplica se oprostio od Energieja

Totalsport
Na Stadionu prijateljstva u Cottbusu 14.850 navijača pozdravilo je svog kultnog golmana Tomislava Piplicu, koji se u petak oprostio od kluba i aktivnog nogometa.

Danas 41-godišnji penzionisani golman, trener golmana u svom Energieju, ali i bosansko-hercegovačkoj reprezentaciji, za koju je nastupao tokom reprezentativne karijere, oproštajnu je utakmicu organizirao godinu dana nakon što je zaključio karijeru u Energieju, klubu za koji je igrao neprekidno od 1998. do 2009. godine.

Na oproštaj su mu došle mnoge zvijezde s prostora Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a okupio je i ponajbolje igrače u historiji istočnonjemačkog kluba, za koji navija i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Energie je u utakmici nevažnog rezultata slavio pobjedu 7-4, nakon što je prvo poluvrijeme završilo 1-1. Piplica je utakmicu počeo na golu Team Pipija, da bi u drugom poluvremenu zamijenio dres.

Za Energie su po gol zabili Rivić (3-1) i Labak (4-1), a za Team Pipi Barbarez (6-2) i Baljić (6-3).

Nakon posljednjeg sučeva zvižduka Piplica je, svladan emocijama, zajedno s vlastitom djecom otrčao počasni krug na zamračenom travnjaku pod snopom svjetlosti, pozdravio je navijače koji su mu se odužili "valovima", nakon čega je krenuo vatromet u njegovu čast.