Nogomet
209

Tomić: Odigrali smo maksimalno ozbiljno, nikom nije lako postići 10 golova

Piše: D. B.
Tomislav Tomić (Arhiv/Klix.ba)
Tomislav Tomić (Arhiv/Klix.ba)
Željezničar je danas u Međugorju prijateljsku utakmicu protiv Turbine iz Jablanice odigrao veoma ozbiljno, a rezultat toga je 10 pogodaka u mreži Jablaničana. Uprkos tome, nogometaši Plavih su čvrsto nogama na zemlji i vrijedno nastavljaju pripreme za nastavak sezone. Svoje viđenje dosadašnjih priprema i današnje utakmice za Klix.ba je otkrio Tomislav Tomić.

"Pripreme su veoma intenzivne, imamo jake treninge, noge su teške jer radimo maksimalno. Ne štedimo se uopće, atmosfera je odilična i to se vidjelo i danas protiv Turbine. Igrali smo maksimalno ozbiljno, kao da smo se borili za bodove. S obzirom na šanse, mogli smo postići još barem tri gola. Turbina nije imala ni jednu ozbiljnu šansu. Raduje me ovakav start i visoka pobjeda. Nikom nije lako postići 10 pogodaka", izjavio je Tomić.

On smatra da Željezničar nema velike potrebe za pojačanjima te da postojeći igrački kadar može do titule na proljeće.

"U jesenjem dijelu prvenstva nam niko nije davao šanse za prvo mjesto, a mi smo ipak u tome uspjeli. Imamo dobar i mlad igrački kadar. Smatram da nemamo potrebe da se pojačavamo osim možda da dovedemo napadača. Ne vidim koji bi igrač iz Premijer lige bio za nas pojačanje. Mi imamo mlade igrače iz naše škole koji će uskoro biti nosioci igre. Na proljeće u ovakvom sastavu sigurno možemo osvojiti titulu", završio je Tomić.