Katar 2022
2

Tok utakmice: Nizozemska - Ekvador 1:1

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Nizozemske i Ekvadora danas od 17:00 sati igrali su utakmicu drugog kola Svjetskog prvenstva, a tekstualni prijenos susreta mogli ste uživo pratiti na portalu Klix.ba.

90+7' - Kraj utakmice i podjela bodova!

90' - Dvostruka izmjena u Ekvadoru. Izašli su povrijeđeni Valencia i Plata, a ušli su Ibarra i Rodriguez.

80' - Dvostruka izmjena u Nizozemskoj. Izašli su Gakpo i De Roon, a ušli su Weghorst i Koopmeiners.

74' - Igru će u Ekvadoru napustiti Estrada, a zamijenit će ga Sarmiento. Ulazimo u finiš utakmice, obje selekcije vode pogodak za vodstvo.

69' - Nova izmjena u Nizozemskoj. Klaassen će izaći, a ući će Berghuis.

58' - Sijeva sa svih strana po golu Nizozemaca! Plata je primio odbijenu loptu i pucao po golu, ali je pogodio prečku.

58' - Nova velika prilika za Ekvador! Valencia je primio centaršut malo van šesnaesterca i lijepo pucao, ali mu je odbrambeni blokirao šut u posljednjem trenutku.

57' - Imamo i prvi žuti karton na utakmici, a dobio ga je Mendez. On će propustiti sljedeću utakmicu zbog ovog žutog kartona jer mu je drugi na turniru.

49' - GOOOOOL! Ekvador je izjednačio, a strijelac je Valencia! Prethodno je Estupinan šutirao, golman je loptu kratko odbio, a Valencia se našao na pravom mjestu i pogađa za 1:1.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

46' - Van Gaal je napravio izmjenu na poluvremenu. Depay je ušao umjesto Bergwijna.

46' - Počelo drugo poluvrijeme!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

45+5' - Gotovo je prvo poluvrijeme! Nizozemska vodi 1:0 golom Gakpa!

45+4' - Ekvador je postigao pogodak, ali je on poništen zbog ofsajda! Strijelac Estupinan ne može vjerovati da je bio ofsajd, ali promjene odluke nema.

42' - Nizozemci rutinski čuvaju vodstvo, a šut iz šeste minute kada su poveli na ovom susretu bio je ujedno i jedini njihov u dosadašnjem dijelu meča.

32' - Prva velika prilika za Ekvador! Valencia je odapeo projektil u lijevu stranu gola, ali je golman fantastično odbranio.

26' - Ekvador sve opasniji, dok od Nizozemaca nismo vidjeli ništa nakon vodećeg gola.

16' - Nakon što je Nizozemska došla u vodstvo igra se uglavnom na sredini terena. Ekvadorci su također jednom zaprijetili, ali još nisu došli u prvu pravu veliku priliku.

6' - GOOOOOL! Nizozemska vodi, a strijelac je Gakpo! Ofanzivan Nizozemske nije oklijevao i raspalio je loptu iz sve snage malo van šesnaesterca. Šut je bio precizan i golman Ekvadora je bio nemoćan.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

1' - Počela je utakmica!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

16:57 - Izvode se nacionalne himne. Sve je spremno za početak utakmice koju će suditi Mustapha Ghorbal iz Alžira.

16:55 - Obje selekcije su ostvarile pobjede u prvom kolu i to identičnim rezultatom 2:0. Nizozemska je savladala Senegal, dok je Ekvador imao daleko lakši zadatak protiv domaćina prvenstva Katara. Pobjednik ovog duela ujedno će biti na korak do plasmana u nokaut fazu Svjetskog prvenstva, dok bi remi kreirao pravu dramu uoči posljednjeg kola.

16:50 - Stigli su sastavi. Za Nizozemsku će od prve minute igrati: Noppert, Dumfries, Timber, Van Dijk, Ake, Blind, Koopmeiners, De Jong, Klaassen, Bergwijn i Gakpo.

Ekvador će igrati u sastavu: Galindez, Preciado, Porozo Vernaza, Torres, Hincapie, Estupinan, Plata, Mendez, Caicedo, Estrada i Valencia.

16:45 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice drugog kola grupne faze Svjetskog prvenstva između Nizozemske i Ekvadora. Utakmica se igra na Khalifa International stadionu u Dohi, a počinje u 17:00 sati.