Liga prvaka
0

Tok utakmice: Manchester United - Atletico Madrid 0:1

K. H.
Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com
Nogometaši Manchester Uniteda i Atletico Madrida na stadionu Old Trafford u Engleskoj igrali su uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka, a tekstualni prijenos mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice

Manchester United - Atletico 0:1 (Renan Lodi 41')

90+5' - Telles je ubacio, a sjajni Oblak istrčava i opet hvata loptu. Nema više nade za domaći tim...

90+4' - Korner za Manchester United i posljednja šansa za Crvene đavole!

90+3' - Griezmann izlazi, na terenu je Correa. Još minuta i po vremena na Old Traffordu.

90+2' - Probali su domaći igrači ubačajem iz slobodnog udarca, ali je lagano to očistila odbrana Atletico Madrida, nakon čega je sudija svirao faul.

90' - Igrat će se još samo četiri minute sudijske nadoknade.

88' - Gostujući igrači koriste svaki mogući način da zadrže vrijeme i privedu utakmicu kraju. Tipični Atletico Madrid...

85' - Još pet minuta regularnog vremena. Manchester United je ubacio sve karte u napad!

83' - Korner za Manchester United, lopta se odbila do Dalota, a on šutira pored gola. Maguire izlazi s terena, a ulazi Juan Mata.

82' - Kondogbia je šutirao nakon što mu se odbila jedna lopta, ali je nabio visoko preko gola. Sve manje vremena za domaći tim da dođe do poravnanja.

81' - Mnogo nervoze na terenu u ovim trenucima, Matić je sada bez lopte pogodio Felixa u glavu, ali neće dobiti crveni, već samo žuti karton.

80' - Kondogbia je na terenu umjesto Kokea, Simeone je bacio sve karte u odbranu.

77' - U drugom meču večeri Benfica vodi protiv Ajaxa rezultatom 1:0. Strijelac gola je Nunez.

76' - Velika šansa za Manchester United! Varane je šutirao glavom, ali to Oblak sjajno brani, da bi nakon toga Ronaldo pokušao popularnim "škaricama", ali je Oblak, vjerovali ili ne, jednom rukom uhvatio loptu!

75' - Treba reći i to da igrači Atletico Madrida koriste svaku šansu da odugovlače i pokušaju ukrasti što je moguće više vremena. Cavani je u igri umjesto Freda, Rangnick je bacio sve karte u napad. Očekuje nas drama na Old Traffordu!

73' - Oblak sjajno reaguje svaki put kada krene na loptu i svakom takvom intervencijom sve više daje elan svojim saigračima da odbrane prednost koju iz prvog poluvremena imaju.

70' - A koliko Atletico Madrid nema ambicije u napadu u drugom poluvremenu najbolji je primjer i pokušaj Felixa s nekih 40 metara koji je otišao 20 metara pored gola.

69' - Griezmann je pokušao lob udarcem, ali je De Gea bio spreman. Lopta je, bez obzira na to, otišla visoko preko gola.

66' - Imali su domaći igrači sad šansu iz slobodnog udarca, ali je Bruno Fernandes prejako ubacio i lopta je otišla u gol-aut. Fernandes i McTominay su izašli, a na terenu su Matić i Pogba.

59' - Velika šansa za Manchester United! Dalot je ubacio s desne strane, a Sancho iz voleja šutira malo preko Oblakovog gola. Bila je ovo idealna šansa da dođu do vodstva.

57' - Pokušavaju domaći igrači pronaći prostor na desnoj ili lijevoj strani, a potom uputiti centaršut, no teško im to polazi za rukom.

52' - Greška u odbrani Manchester Uniteda, ali De Gea brani pokušaj De Paula.

49' - Opasan kontranapad Manchester Uniteda, ali Sancho na kraju griješi i dodaje loptu do mjesta gdje je bio jedan gostujući igrač.

46' - Prva šansa za Manchester United, šutirao je Elanga, ali pored gola.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Prvo poluvrijeme

45+1' - Šansa za Manchester United! Bruno je šutirao s distance, ali Oblak odbija u korner.

45' - Igrat će se minuta sudijske nadoknade.

42' - De Paul je dobio žuti karton. S ovim rezultatom Atletico Madrid je taj koji ide u četvrtfinale.

Manchester United - Atletico Madrid 0:1 (Lodi 41')

41' - Goooooooooooool! Vodi Atletico Madrid na Old Traffordu! Griezmann je ubacio s desne strane, a Lodi na drugoj stativi glavom šutira i pogađa. Domaći igrači su žestoko protestvovali jer su smatrali da je napad gostiju počeo faulom nad Elangom, ali sudija nije ništa svirao.

39' - Igra se veoma oprezno s obje strane i čini se da bi jedan gol mogao odlučiti pobjednika.

34' - Felix pogađa za vodstvo gostiju, ali je gol poništen zbog ofsajda.

28' - Bolji Manchester United, ali terensku inicijativu ne mogu pretvoriti u vodstvo.

26' - Dalot je šutirao s distance, ali je Oblak to lagano odbranio.

22' - Domaći su sada tražili penal, ali sudija iz Slovenije Slavko Vinčić smatra da nije bilo dovoljno kontakta.

20' - Sada je Fred sjajno probio po lijevoj strani, izmamio je veliki aplauz na Old Traffordu, ali nije uspio pronaći nikog od svojih igrača.

19' - Novi opasan napad Crvenih đavola, ali je na kraju blokiran udarac Dalota. U svakom trenutku je po minimalno pet ili šest igrača gostiju u kaznenom prostoru.

15' - Prva šansa za Atletico, šutirao je De Paul, ali De Gea to brani. Nakon kornera, Savić je glavom šutirao, ali preko gola.

13' - Velika šansa za Manchester United! Fernandes je probio po desnoj strani, ubacio za Elangu, ali njegov udarac pogađa Oblaka u glavu. Gosti su imali mnogo sreće...

11' - Bez šansi u uvodnih desetak minuta. Imao je Atletico Madrid jedan napad po desnoj strani, no to nije bilo previše opasno.

5' - Tells je probio po lijevoj strani, ali nije uspio ubaciti loptu već je poslao u gol-aut.

3' - Elanga je ispred Oblaka pokušao doći do lopte, ali je napravio prekršaj nad golmanom Atletico Madrida.

2' - Prvi opasan napad Manchester Uniteda, ali Bruno Fernandes nije uspio ubaciti loptu u kazneni prostor gostiju. Vidi se da je Ronaldo jako motivisan za igru.

1' - Utakmica je počela. S centra su krenuli igrači Atletico Madrida.

20:55 - U drugom meču koji se igra u teminu od 21 sat sastaju se Ajax i Benfica, a rezultat u prvom susretu je bio 2:2.

20:55 - Igrači upravo izlaze na teren, a treba reći da na prepunom Old Traffordu vlada sjajna atmosfera.

20:50 - Igrači će ubrzo izaći na teren, a onda nas očekuje i početak meča.

20:40 - Glavni sudija večerašnje utakmice je Slavko Vinčić iz Slovenije, a pomagat će mu sunarodnjaci Tomaž Klančnik i Andraž Kovačič. Četvrti sudija je Rade Obrenovič.

20:30 - U prvom susretu koji je odigran u Madridu Atletico je bio mnogo bolji rival, no na kraju je Anthony Elanga pogodio za konačnih 1:1, te ćemo na Old Traffordu gledati zanimljiv meč.

Bez ikakve sumnje Diego Simeone najviše strahuje od jednog čovjeka - Cristiana Ronalda. Ronaldo je protiv Atletica zabio čak 25 golova u 35 utakmica, a četiri puta ih je do sada izbacio iz Lige prvaka, uključujući dvije pobjede u finalu.

I dok ga je uspio neutralisati u prvom meču, teško je očekivati da će Portugalac biti neprimjetan i u uzvratu, posebno nakon hat-tricka kojeg je postigao za vikend protiv Tottenhama.

20:30 - Trener Manchester United Ralf Rangnick na klupi je odlučio ostaviti jednu od najvećih zvijezda kluba Paula Pogbu, što će svakako biti veliko iznenađenje za njegovog kolegu s druge strane Diega Simonea.

20:30 - Poznati su sastavi za večerašnji meč:

Manchester United igra u sastavu: De Gea, Dalot, Maguire, Varane, Telles, Fred, McTominay, Elanga, Fernandes, Sancho i Ronaldo.

Na klupi Crvenih đavola su: Heaton, Henderson, Lindelof, Baily, Jones, Pogba, Mata, Rashford, Lingard, Cavani, Wan-Bissaka i Matić.

Za Atletico igraju: Oblak, Savić, Gimenez, Reinildo, Llorente, Herrera, Koke, De Paul, Lodi, Felix i Griezmann.

Na klupi Jorgandžija su: Lecomte, Christian, Kondogbia, Suarez, Correa, Felipe, Hermoso, Javi Serrano, Alberto Moreno, Carlos Martin, Fran Gonzalez i Camara.

20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka između Manchester Uniteda i Atletico Madrida. Susret se igra na stadionu Old Trafford u Engleskoj s početkom u 21 sat.