Prvo kolo
25

Tok utakmice: Katar - Ekvador 0:2

E. B.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Nogometne reprezentacije Katara i Ekvadora su igrale susret prvog kola grupe A Svjetskog prvenstva u nogometu, a on je završen pobjedom Ekvadora rezultatom 2:0. Tekstualni prijenos susreta mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
- Kraj utakmice. Katar - Ekvador 0:2 (Valencia 16', 31')

90' - Igrat će se još pet minuta sudijske nadoknade.

87' - Upravo je sada Katar imao najbolju riliku za pogodak, pokušao je iz prve Muntari, ali je iz voleja sa 16 metara šutirao preko gola.

85' - Sve su manje šanse da vidimo još koji pogodak večeras. Ekvador više nema pretjerane napadačke ambicije, a Katarani nemaju dovoljno znanja da ugroze gol Galindeza koji još uvijek nije morao intervenisati.

74' - Idemo polako ka kraju utakmice, stanje na terenu se ne mijenja. Ekvador ima potpunu kontrolu nad susretom.

65' - Sada je period mirnije igre. Ekvador je zadovoljan vodstvom i rutinski čuva prednost.

55' - Katar igra ofanzivije u drugom poluvremenu, no i dalje bez konkretnog učinka. S druge strane sada Ekvadorci imaju više prostora za kontre, a nakon jedne Ibarra je šutirao, a Al Sheeb je sjajno odbranio.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

- Završeno je prvo poluvrijeme. Katar - Ekvador 0:2 (Valencia 16', 31')

45'- Igrat će se još pet minuta sudijske nadoknade.

40' - U samom finišu smo prvog poluvremena. Katar je tokom susreta samo nekoliko puta prešao centar, no ništa značajno nisu domaći igrači napravili pred golom Galindeza.

31' - GOOOL! Ekvador vodi sa 2:0! Valencia je ponovo strijelac! Katarani su izgubili loptu na sredini terena, Preciado je ubacio s desne strane a Valencia glavom postiže svoj drugi gol na susretu!

29' - Nakon manje od pola sata igre vidjeli smo tri uta kartona. Uz golmana Al Sheeba u redovima Katara opomenut je i Ali, a sada je i Caicedo požutio u redovima Ekvadora.

25' - Stanje na terenu se nije promijenilo od prve minute. Ekvador dominira posjedom lopte, Katar čeka priliku iz kontre.

16' - GOOOL!!! Ekvador vodi! Valencia! Kapiten ekvadorske selekcije je mirno realizovao penal! Poslao je Al Sheeba u jednu, a loptu u drugu stranu.

15' - Penal za Ekvador! Golman Katara Al Sheeb je srušio Valenciju i Orsato je dosudio penal!

3' - Poništen gol Ekvadoru! Enner Valencia je pogodio već u 3. minuti, Ekvadorci su proslavili gol, ali je on poništen intervencijom VAR-a. Radilo se o milimetarskom ofsajdu u kojem se nalazio Estrada. Valencia je u nastavku akcije pogodio, ali je on poništen.

1' - Počela je utakmica između Katara i Ekvadora, a ujedno i Svjetsko prvenstvo u Kataru!

16:55 - Igrači su izašli na teren, u toku su intoniranje himni.

16:53 - Glavni sudija današnjeg susreta ćebiti Italijan Daniele Orsato.

16:49 - Najzvučnije ime Ekvadora je, bez ikakve sumnje, kapiten Valencia. Napadač Fenerbahčea će u napadu imati veliku pomoć nogometaša Cruz Azula Estrade. Većinu ekvadorskih napada očekujte po lijevoj strani gdje ordiniraju lijevi bek Estupinan i Ibarra, dok sa desne strane najveća opasnost prijeti od Plate, najboljeg driblera južnoameričke selekcije.

16:46 - Što se tiče selekcije Katara, najopasniji po protivnički gol će biti Afif i Ali, dok se od kapitena Al Haydosa očekuje da im kreira šanse.

16:43 - Ekvador se na Mundijal kvalifikovao osvojivši četvrto mjesto u južnoameričkim kvalifikacijama. Ostvarili su sedam pobjeda, pet remija i šest poraza.

16:39 - Katar se na Mundijal kvalifikovao kao domaćin, a zanimljivu priču o tome kako su napredovali iz godine u godinu otkako su 2010. godine dobili organizaciju turnira možete pročitati ovdje:

16:34 - Atmosfera na tribinama je veličanstvena nakon spektakularne ceremonije otvaranja i svi jedva čekaju početak duela.

16:31 - Poznati su i sastavi za današnji duel.
16:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos susreta prvog kola grupe A na Svjetskom prvenstvu. Na stadionu Al Bayt u Al Khoru domaća selekcija Katara igra protiv Ekvadora. Susret kojim se otvara Mundijal počinje u 17 sati.