Katar 2022
21

Tok utakmice: Danska - Tunis 0:0

N. K.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Danske i Tunisa danas od 14:00 sati na stadionu Education City u Al Rayyanu igrali su utakmicu prvog kola Svjetskog prvenstva, a tekstualni prijenos susreta mogli ste uživo pratiti na portalu Klix.ba.

90+8' - Gotova je utakmica! Konačni rezultat je 0:0!

90+4' - Igra se zaustavila. Sudija Ramos je otišao da provjeri mogući penal koji je tražila Danska koristeći VAR tehnologiju. Ipak, nakon pregleda pokazuje da nema penala za Dansku.

90+3' - Danska je umalo povela iz kornera. Lindstrom je pucao s ivice šensaesterca, ali je Dahmen odbranio.

90+3' - Igrač Tunisa je igrao rukom u šesnaestercu, ali je sudija pokazao da se igra dalje.

88' - Nova dvostruka izmjena u Tunisu. Izašli su Laidouni i Drager, a ušli Kechrida i Sassi.

86' - Žuti karton za Khenissija zbog žestokog starta.

80' - Dvostruka izmjena u Tunisu. Izašli su Jebali i Msakni, a ušli Khenissi i Mejbri.

78' - Jensen je napravio ružan start i zasluženo je dobio žuti karton.

71' - Tunis je sada tražio penal tvrdeći da je Maehle igrao rukom u šesnaestercu. Ipak, sudija je signalizirao da nije penal i da se igra dalje.

71' - Nastavlja se pritisak Danske! Cornelius sada nije imao sreće. Glavom je pogodio desnu stativu.

67' - Prva velika prilika za Dansku na utakmici! Eriksen je lagano prošao kroz odbranu Tunisa i pucao s poludistance. Šut je išao u desnu stranu gola, ali je golman Dahmen to odlično odbranio.

67' - Selektor Tunisa pravi prvu izmjenu. Umjesto Slimanea, ušao je Sliti.

65' - Trostruka izmjena u Danskoj. Izašli su Kjaer, Dolberg i Skov Olsen, a ušli Jensen, Cornelius i Lindstrom.

62' - Ista meta, isto odstojanje. Danska dominira u posjedu lopte, ali Tunižani izuzetno lagano dolaze do šuteva, koji su doduše za sada bezopasni po Schmeichela.

52' - Danci su u potpunoj kontroli drugog poluvremena, ali ne mogu kroz posjed lopte da dođu do prilike da upute udarac. S druge strane, Tunis je jednom opasno zaprijetio.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

45+5' - Kraj prvog poluvremena.

45+1' - Problem za selektora Danske Hjulmanda. Delaney ne može nastaviti igru zbog povrede pa ga je morao zamijeniti Damsgaard.

43' - Prva velika šansa na utakmici! Jebali primio pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati po sredini gola. Schmeichel je bio oprezan i lagano mu je odbranio šut.

42' - Danci su sada tražili penal! Hojbjerg je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudija samo odmahnuo na prigovore igrača.

34' - Danci sada preuzimaju konce igre u svoje ruke. Sve više prijete, ali i dalje u prvom poluvremenu nemamo niti jednu ozbiljnu priliku.

24' - Imamo i prvi žuti karton na utakmici nakon što je Ramos pokazao javnu opomenu Kristensenu zbog žestokog starta.

24' - Poništen gol za Tunis! Jebali je uspio pobjeći odbrani Danske i postići pogodak, ali je on bio poništen jer se našao u ofsajdu.

22' - I dalje nemamo niti jednu veliku priliku na utakmici. U prvoj polovini prvog poluvremena Tunis je imao više od igre, a Danci još nisu uputili niti jedan šut ka Dahmenu.

12' - Tunižani su definitivno bolji na otvaranju utakmice. Preuzeli su posjed lopte, a uputili su još jedan šut ka golmanu Danaca. S druge strane, Danci su za sada bezopasni.

6' - Na početku utakmice igra se uglavnom između dva šesnaesterca, ali su Tunižani pokazali da se neće samo braniti pa su uputili već jedan udarac ka Schmeichelu.

1' - Počela je utakmica!

13:55 - Izvode se himne. Cesar Arturo Ramos iz Meksika je glavni sudija ovog meča. Sve je spremno za početak utakmice.

13:50 - Danska nije igrala prijateljske utakmice uoči Mundijala, a ranije ovde godine igrali su promjenjivo u Ligi nacija gdje su pobjeđivali Francusku i Austriju, ali dva puta izgubili od Hrvatske. S druge strane, Tunis je ljetos osvojio Kirin kup pobjedom nad Japanom, a u posljednjoj prijateljskoj utakmici savladali su Iran pa su sigurno selekcija koja se ne smije podcijeniti.

13:47 - Stigli su i sastavi. Za Dansku će od prve minute igrati: Schmeichel, Christensen, Kjaer, Andersen, Maehle, Hojbjerg, Eriksen, Delaney, Kristensen, Dolberg i Skov Olsen.
Tunis će utakmicu početi u sastavu: Dahmen, Bronn, Meriah, Talbi, Abdi, Laidouni, Skhiri, Drager, Msakni, Slimane i Jebali.

13:45 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice prvog kola Svjetskog prvenstva između Danske i Tunisa. Utakmica se igra na Education City stadionu, a počinje u 14:00 sati.